Sjeldent godt

Vellagret champagne er ikke hverdagskost. Nå har selveste enken hentet frem edle bobler fra sine dypeste kjellere.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Veuve Clicquot , bedre kjent som gul enke, har lansert noe så sjelden som to vellagrete champagner fra henholdsvis 1985 og 1988 . Det er en del år siden vi kunne glede oss over champagne fra disse strålende årgangene fra polets utvalg. Mange gleder seg nok fortsatt over velfylte kjellerhyller med champagne fra disse årene. Men langt flere har aldri fått sjansen til å smake vellagret champagne.

To tiår på bunnfallet
For å sette pris på slik boblevin, bør du kanskje ha prøvd deg på annen moden vin. Men det er ingen forutsetning, for champagne beholder den fantastiske friskheten selv etter mange år i kjelleren. Likevel er det ikke til å komme fra at nærmere to tiår år på bunnfallet (Veuve Clicquot omkorket dem i november 2005) har satt sitt preg på aromaene.

En flott gave for den som har barn født i de respektive årene. Eller til alle oss andre som bare nøyer oss med nytelse på øverste hylle . Selv om du synes nærmere seks hundrelapper er en stiv pris for champagne, kan jeg forsikre at dette er for røverkjøp å regne.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Dersom du allerede er abonnent på Ukens vin (før 06.09.06) vil du automatisk også motta godbiter i pollisten . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen