Skreimølje med ny vri

Oppskrifter med torsketunge, skrei, lever og rogn

Her er oppskriftene

Karristekte torsketunger med mango- og eplesalsa

Fremgangsmåte

Vend torsketungene i paneringen og sprøstek i varm olje til pent lysebrune.

Mango- og eplesalsa:
Bland alle ingrediensene lett.
 
Blandet salat:
Arranger den blandete salaten på tallerkener. Lag dressing av sitron, olje, salt og pepper og drypp over salaten.
 

Legg salsa i midten, de sprøstekte torsketungene oppå. Pynt med friske urter. Lyst brød passer godt til.

Mange ppskrifter med torsk

Flere oppskrifter med skrei finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lettristet torskelever med balsamicosirup

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g
førsteklasses rå torskelever

Fremgangsmåte

Rist sesamfrøene lett i varm panne. Sett til side.

Eddiken kokes inn til 1/3 gjenstår. Den skal ha sirupkonsistens. Ha sesamfrøene oppi sirupen og hold det hele varmt.

Rens torskelever for hinner og "kveis" (helt ufarlige parasittormer).

Skjær opp i passende biter og stek veldig raskt i svært varm panne, noen sekunder på hver side. Legg over på kjøkkenpapir før du fordeler på tallerkenene.

Dryss over godt med nykvernet havsalt og svart pepper. Drypp balsamicosirup over torskeleveren, og server umiddelbart.

Mange ppskrifter med torsk

Flere oppskrifter med skrei finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kokt skrei og rogn

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1.5 kg
fersk skrei i skiver
0.5 kg
stk
Smørsaus

Fremgangsmåte

Kok inn finhakket løk og vin til en tredel. Tilsett kraft og kremfløte. Pisk inn smør og smak til med salt og hvit pepper.

Koking av rogn:
Vask rogna og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokinga. Legg den i ½ liter kokende vann tilsatt ½ spiseskjeer salt. La den trekke i 20-40 minutter til rogna er ferdig kokt.
 
Koking av skrei:
Kok opp en liter vann tilsatt salt, 2 ss dl per liter vann og 1 ss eddik. Trekk kjelen av plata og legg i fiskeskivene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i ca 4 minutter til fisken er kokt. Før servering legger du fisken med en fiskespade på et serveringsfat.
 
Hell kokekraften i en bolle og tilsett 1 dl salt. Pisk med en visp til saltet er oppløst. Hell saltlaken over fisken 3-4 ganger avhengig av hvor glad du er i salt. Slik blir fisken perfekt saltet.
 

Server skreien på varme tallerkener med kokt torskerogn skjært i skiver, kokte poteter og smørsaus.

Mange ppskrifter med torsk

Flere oppskrifter med skrei finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: Ivar Greftegreff

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen