Banankake med epler og peanøttsmør
Aperitif

Banankake med epler og peanøttsmør

Banankake er en favoritt hos mange, og en super måte å bruke bananer som ingen vil spise.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær eplene i terninger. Mos bananene. Bland med peanøttsmøret. Rør til luftig. Bland inn epler. Sett til side. 
  2. Pisk egg og sukker luftig i en egen bolle.
  3. Rør inn olje og Biola. Vend inn hvetemel og natron og rør jevn.  
  4. Tips:
    Om du vil bruke vanlig melk i stedet, bruker du bakepulver i stedet for natron.
  5. Vend så inn eple/banan/peanøttsmørblandingen. 
  6. Hell i 2 små brødformer eller en stor kakeform, alternativt en liten langpanne. Stek ved 150 grader i 50-60 minutter, avhengig av høyden på kaken (og hvilken form som brukes).
  7. Glaze til servering:
    Varm honningen i en liten kjele. Rør inn peanøttsmør og sitronsaft til en sirupaktig konsistens.
  8. Hell over kaken når den kommer ut av ovnen – eller før servering.

Se våre andre søte oppskrifter med banan 

Trenger du flere forslag til hva du kan gjøre med eplene se her 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her