UKENS DRINK: Veganvennlig Gibson

Ukens drink Veganvennlig Gibson

(Bilde: Copyright: yes)

Slik gjør du denne drinkklassikeren veganvennlig

Gibson er en tøffing som med noen dråper vermut ikke er innafor for veganere. Men fortvil ikke, med denne oppskriften kan alle nyte denne drinken.

Gibson er en tøffere utgave av Dry Martini, først og fremst på grunn av at oliven er erstattet med syltet småløk.

Denne martinien er trolig enda mer skremmende

Det høres derfor ut som en ekte grønnsaksdrink som er perfekt for alle typer veggis. Det stemmer imidlertid ikke helt, for vel er gin godkjent også for veganere, men hetvinskategorien som vermut jo tilhører, er versting i denne sammenhengen.

Les mer om hva som kjennetegner veganvennlige drikkevarer

Det finnes imidlertid noen få alternativer og en av dem er å få også her i Norge. Uncouth er en skikkelig hipstervermut, laget som den er i bittesmå kvanta av en liten produsent i Brooklyn, New York. Bianca Miraglia plukker alle urtene selv og det i områder som ikke er påvirket av storby og forurensning. Alt hun bruker av innkjøpte råvarer er bærekraftig og økologisk framstilt, og aller helst fra noen som driver uten profitt. Vermuten er dessuten laget uten tilsetning av verken sukker eller konserveringsmidler. 

Bianca har to vermuter på polet. Jeg liker best hennes variant med rødbeter og eukalyptus. Den passer best i en gibson av de to. Og bruk gjerne en av de nye norske håndverksginene i stedet for eksempelvis Tanqueray som nærmest er en klasssiker for Gibson.  De nye norske som Bareksten Botanical Gin, Harahorn Gin, Oslo Gin, Myken Arctic Gin eller Himkok Gin gir ekstra dybde til en klassiker som gibson. Sylter du løken selv, kan det knapt bli bedre.

Her finner du oppskriften på syltet småløk

Her sjekker du om ingrediensene er veganvennlige

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Gibson veganvennlig

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

3.75 cl

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Foto: Copyright: yes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen