Ukens drink

Veganvennlig Gibson

Slik gjør du denne drinkklassikeren veganvennlig
Foto: (Copyright: yes)

Slik gjør du denne drinkklassikeren veganvennlig

Gibson er en tøffing som med noen dråper vermut ikke er innafor for veganere. Men fortvil ikke, med denne oppskriften kan alle nyte denne drinken.
Aase E. Jacobsen
08 September 2017 - 14:00

Gibson er en tøffere utgave av Dry Martini, først og fremst på grunn av at oliven er erstattet med syltet småløk.

Denne martinien er trolig enda mer skremmende

Det høres derfor ut som en ekte grønnsaksdrink som er perfekt for alle typer veggis. Det stemmer imidlertid ikke helt, for vel er gin godkjent også for veganere, men hetvinskategorien som vermut jo tilhører, er versting i denne sammenhengen.

Les mer om hva som kjennetegner veganvennlige drikkevarer

Det finnes imidlertid noen få alternativer og en av dem er å få også her i Norge. Uncouth er en skikkelig hipstervermut, laget som den er i bittesmå kvanta av en liten produsent i Brooklyn, New York. Bianca Miraglia plukker alle urtene selv og det i områder som ikke er påvirket av storby og forurensning. Alt hun bruker av innkjøpte råvarer er bærekraftig og økologisk framstilt, og aller helst fra noen som driver uten profitt. Vermuten er dessuten laget uten tilsetning av verken sukker eller konserveringsmidler. 

Bianca har to vermuter på polet. Jeg liker best hennes variant med rødbeter og eukalyptus. Den passer best i en gibson av de to. Og bruk gjerne en av de nye norske håndverksginene i stedet for eksempelvis Tanqueray som nærmest er en klasssiker for Gibson.  De nye norske som Bareksten Botanical Gin, Harahorn Gin, Oslo Gin, Myken Arctic Gin eller Himkok Gin gir ekstra dybde til en klassiker som gibson. Sylter du løken selv, kan det knapt bli bedre.

Her finner du oppskriften på syltet småløk

Her sjekker du om ingrediensene er veganvennlige

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her