Dagens rett

Blings med grillet sennepsmarinert flyndre

Slik har du neppe laget flyndre før

Slik har du neppe laget flyndre før

Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.
Redaksjonen
12 August 2017 - 02:05

Flyndre er en altfor dårlig utnyttet delikatesse. Mange kvier seg kanskje for å kjøpe den flate rare fisken fordi de ikke helt vet hvordan den skal tilberedes. 

Denne oppskriften gir deg en pangstart for flyndre på kjøkkenet, og en smak du gjerne vil ha flere ganger.

Kanskje er du så heldig å ha fått flyndre på kroken i sommer - og ikke helt har visst hva du skal bruke den til? Nå vet du i alle fall. 

Vi har selvsagt mange andre oppskrifter med flyndre

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Blings med grillet sennepsmarinert flyndre

Blings med grillet sennepsmarinert flyndre

Fremgangsmåte

Lag vinaigretten først. Ha finhakket soltørket tomat i en foodprosessor sammen med 2 ss solsikkeolje.

Kjør sammen til en puré og tilsett eddik og spe med oliven- og solsikkeolje til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.

Fisken:
Legg fiskefiletene på kjøkkenfjøla med skinnsiden ned. Smør 1 ts sennep utover hver filet, og dryss med timian, salt og pepper.

Del hver filet i to og legg bitene med kjøttsiden mot hverandre. Bind litt fuktet kjøkkenhyssing rundt for å holde bitene sammen.

Pensle brødskivene med litt olje og grill til gylne på begge sider.

Pensle skinnsidene på fisken med olje, og grill raskt på høy varme. Snu den når skinnet er gyllent og sprøtt og stek raskt på den andre siden. Dette går fort om du har riktig temperatur, så her må du passe på.

Salaten:
Del brokkolien i biter som igjen skjæres i tynne skiver. Bland med spinat og vinaigretten med soltørkede tomater.

Legg en grillet brødskive på hver tallerken, fordel salat over og topp med fisken. Server med ekstra sennep.

Lekre smørbrød og wrap finner du her

Tips: Her kan du godt bytte ut flyndrefileten med makrell- eller sildefilet. Poenget er å sprøsteke skinnet, så bruk høy varme og la fisken steke til skinnet er skikkelig sprøtt.

Tips 2: Du kan også beholde fiskefiletene hele. Gni sennep på og grill dem flatt med skinnsiden ned til de er ferdige.

Oppskrifter med flyndre

Sjømat på grillen

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dropp boksvinen denne gangen, sats heller på vin i stort format – du blir rikelig belønnet
+
Ukens vin

Dropp boksvinen denne gangen, sats heller på vin i stort format – du blir rikelig belønnet

Denne vinen finnes i basis og i så vel magnum som normalflaske, og det til knallgod pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Legg litt ekstra i tirsdagens fiskegryte som i denne oppskriften
Dagens rett
Fiskegryte som i Spania

Legg litt ekstra i tirsdagens fiskegryte som i denne oppskriften

Det er ikke så mye som trengs egentlig, bare litt paprika, noen skvetter vin og sherry og kanskje noen blåskjell ved siden av fisken selvsagt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nok en Bocuse-bronse til Christian André Pettersen
Bocuse d'Or 2021

Nok en Bocuse-bronse til Christian André Pettersen

Det som kanskje er en skuffelse, er likevel en stor seier og bragd, for det er ikke mange som to ganger har vært på denne pallen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fårikalens dag feires med en vinmatch som får deg til å boble over av glede
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Fårikalens dag feires med en vinmatch som får deg til å boble over av glede

Du trenger ikke velge helnorsk. Gå heller for fransk eksklusivitet til din fårikål som dermed blir et festmåltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dropp boksvinen denne gangen, sats heller på vin i stort format – du blir rikelig belønnet
+
Ukens vin

Dropp boksvinen denne gangen, sats heller på vin i stort format – du blir rikelig belønnet

Denne vinen finnes i basis og i så vel magnum som normalflaske, og det til knallgod pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Legg litt ekstra i tirsdagens fiskegryte som i denne oppskriften
Dagens rett
Fiskegryte som i Spania

Legg litt ekstra i tirsdagens fiskegryte som i denne oppskriften

Det er ikke så mye som trengs egentlig, bare litt paprika, noen skvetter vin og sherry og kanskje noen blåskjell ved siden av fisken selvsagt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner, Ekstramiddag. Opplev Argentinas viner til en eksklusiv 5-retters på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo, Torsdag 28.Oktober

Winemakers Dinner, Ekstramiddag. Opplev Argentinas viner til en eksklusiv 5-retters på Nedre Foss Gård

Argentinsk vin inntar Nedre Foss Gård denne torsdagen for å leke med smøksløkene våre

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bruk søndagen til å fylle en kasserolle med alle høstens gode smaker
Dagens rett
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker Millecosedde som i Italia

Bruk søndagen til å fylle en kasserolle med alle høstens gode smaker

Selv om denne suppegryten er uten kjøtt, har den masser av gode smaker. Har du dyrket bønner selv, er det her du skal bruke dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wine- & Beermakers Dinner: Ikonisk italiensk håndverksøl mot tyske og italienske viner av toppklasse på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Lekker 5-retters middag med øl og vin 5. oktober

Wine- & Beermakers Dinner: Ikonisk italiensk håndverksøl mot tyske og italienske viner av toppklasse på Nedre Foss Gård

5. oktober åpner vakre Nedre Foss Gård dørene for en unik middag som vil falle både øl- og vinelskere i smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nok en Bocuse-bronse til Christian André Pettersen
Bocuse d'Or 2021

Nok en Bocuse-bronse til Christian André Pettersen

Det som kanskje er en skuffelse, er likevel en stor seier og bragd, for det er ikke mange som to ganger har vært på denne pallen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her