NM for amatørkokk
Slik kan også fiskegrateng lages

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk. Nussara Guldberg nøyer seg ikke med den vanlige framgangsmåten for denne hverdagshelten av en rett.
01 September 2015 - 02:00

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk. Nussara Guldberg nøyer seg ikke med den vanlige framgangsmåten for denne hverdagshelten av en rett.

Les mer om andre typer makaroni enn de du vanligvis bruker i en fiskegrateng

Nussara er en fulltids matblogger hos www.justanotherfoodstory.com og er i tillegg utdannet som matteknolog. – Min lidenskap for mat går helt tilbake til barndommen, da jeg lærte å lage mat fra min mor. I de senere årene har jeg reist rundt om i verden og møtt ulike matkulturer som har styrket min lidenskap for mat, forteller hun.

Gratinert pasta fylt med lettsaltet torsk og friske urter

Gratinert pasta fylt med lettsaltet torsk og friske urter

Fremgangsmåte

  1. Bechamelsaus:
    Smelt smør på middels varme i en stor kjele, tilsett mel under kraftig omrøring med en visp, og kok i 1 minutt.
  2. Ta av kjelen og hell i melken under under omrøring og la det småkoke i 2-3 miutter. Tilsett cayennepepper, revet muskat og smak til med salt og pepper.
  3. Fyll:
    Forvarm ovnen på 200 grader.
  4. Trekk lettsaltet torskefilet i 6-8 minutter og legg til side.
  5. Finhakk vårløk, bladpersille, spinat og hvitløk og bland sammen i en stor bolle med revet sitronskall, sitronsaft, ricotta, gryereost, parmesan, pisket egg, cayennepepper, salt og pepper.
  6. Kok pasta etter anvisning på pakken og fyll enhver pasta med cirka 1 toppet teskje fyll.
  7. Legg først et lag med bechamelsaus/ostesaus i bunnen av ildfastform og legg pasta rekkevis. Avslutt med ostesaus og litt revet parmesan over.
  8. Stekes i ovnen på midterste rad i 20 minutter eller til osten er gyllen. 

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Nussara Guldberg

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her