Smaksrik knallstart på året

Smaksrik knallstart på året

Du behøver ikke dra lenger enn til ett av de 62 største polutsalgene for å få hvitt nyttårspåfyll fra øverste hylle.

 

Defaix Chablis Vieilles Vignes 2017 er akkurat slik en virkelig god chablis skal være, og da snakker vi ikke om chablisen du nipper til på terrassen midtsommers. Men den du serverer til det beste fra havet midtvinters.

Og det er nå den sesongen virkelig starter. Når vi bare så vidt har kostet opp barnålene og brukt opp restene fra julematen er det på tide å tenke på alle de lekre rettene du kan diske opp med utover i høysesongen for så vel skrei som alt av skalldyr. Slanking, nei, det behøver du ikke tenke på. Sjømat og chablis er det alltid plass for i de fleste dietter.  Og er det ikke rom for det, er det nesten garantert at dietten ikke vil fungere. Da er den rett og slett for streng. Det er fortsatt korona må vite, og vi må være snille både med oss selv og dem rundt oss.

Derfor drømmer jeg om et romslig glass med denne vinen og en saftig sjøkreps eller et muskuløst ryggstykke av torsk eller skrei med en smaksintens skalldyrsaus.

Slike steiner med østersfossilene av typen exogyra virgula, finnes det masse av i disse vinmarkene og de etterlater en karakter som minner om sjø i ulike grad i vinene. Derfor smaker disse vinene så godt til sjømat.
 

Konsentrasjonen i denne vinen skyldes alderen på vinstokkene, opp mot 80 år, og håndlaget til Daniel-Etienne Defaix som tidligere også hadde en annen virkelig juvel i basis, en vellagret chablis fra premier cru-et Lechet. Mange pol har den fortsatt samtidig som at den selvsagt kan bestilles. Den har nå skiftet til 2006-årgang som er riktig så imponerende. Fra samme årgang kommer den modne mykere og mer drikkeklare Daniel-Etienne Defaix Chablis Premier Cru Les Lys 2006

Både denne og Daniel-Etienne Defaix Chablis Premier Cru Vaillons 2005 er å finne i mange polhyller og byr på svært interessante møter med en vinstil de fleste drikker altfor fersk.

Her kan du lese mer om disse vinene

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Defaix Chablis Vieilles Vignes 2017

Produsent:
Daniel-Etienne Defaix
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund - Chablis
Pris:
256,90 kr
Varenummer:
3004701
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Defaix Chablis 1. Cru Les Lys 2006

Produsent:
Dom. Daniel-Etienne Defaix
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund - Chablis
Pris:
386,00 kr
Varenummer:
3232401
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Daniel-Etienne Defaix Chablis Premier Cru Vaillons 2005

Produsent:
Daniel-Etienne Defaix
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
392,00 kr
Varenummer:
11849501
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen