Sommerkupp ganger fire

Sommerkupp ganger fire

Enten du velger, hvitt, rosa eller rødt, er disse vinene perfekt for sommersesongen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Sommerspalten "Gjensyn"

Apéritif smaker i løpet av et år svært mye god vin. Mange av disse fortjener en ekstraordinær omtale, derav spaltene Ukens vin og Godbiter i pollisten .

I sommerferien tar begge spaltene fri, men for Ukens vin benytter vi likevel sommerukene til å hente opp igjen noen av pollistens aller beste kjøp. Viner som år etter år beviser sin kvalitet ved å stikke seg ut i mengden av polets tilbud.

Vi har valgt å kalle denne sommerspalten " gjensyn ", men du som abonnerer på Ukens vin vil motta disse tipsene på e-post.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Cavalchinas viner har mange tilhenger i Norge, takket være konstant god kvalitet for en liten penge. Få viner smaker så godt i sommersesongen som deres fruktige og leskende hvitvin, Cavalchina Bianco di Custoza 2014 (13795) , eller den delikate roséen, Cavalchina Bardolino Chiaretto 2013 (56037) . Også rødvinen, Cavalchina Bardolino 2012 (45838) , er som skapt for sommerens lettere og ukompliserte meny. Alle tre er nå tilgjengelige i nytappete utgaver, proppfulle av ungdommelig og overbevisende frukt. Og i svært mange polutsalg.

Les mer om ukens gjensyn her

Denne godt innarbeidete trioen har i det siste også fått følge av sin storebror, Cavalchina Amedeo Custoza Superiore 2010 (52105) , som er superutgaven av Custoza. Selve DOC-et har etter 2007 byttet navn fra Bianco di Custoza til bare Custoza. Amedeo er imidlertid en Custoza Superiore som i følge lovverket bare innebærer minst 12,5 prosent  og et utbytte på maks 84 hl/ha (mot 11 og 105). Hos Cavalchina er kravene langt strengere og til Amedeo brukes kun de beste druene. Vinen har dessuten modnet i ett år i ståltank og botte før flasketapping.

Tre glass flere ganger

Her snakker vi derfor om en langt mer kompleks vin, med klart mineralpreg, og likevel den gode og friske fruktigheten i behold. Denne vinen har flere år på rad blitt beæret med betegnelsen Tre Bicchieri av Gambero Rosso – noe som i underkant av 300 viner årlig får. Dette til tross er prisen fortsatt veldig gunstig. Et solid kupp med andre ord og en vin som konkurrerer ut mang en chablis og sancerre til sommerens gode sjømatretter.

Bestill Ukens vin med en gang

Ønsker du å bestille denne ukens vintips trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Cavalchina Amedeo Custoza Superiore 2010

Produsent:
Cavalchina
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
52105
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Cavalchina Bardolino Chiaretto 2019

Produsent:
Cavalchina
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
5603701
83 Poeng
Les smaksnotatene »

Cavalchina Bardolino 2019

Produsent:
Cavalchina
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
4583801
82 Poeng
Les smaksnotatene »

Cavalchina Bianco di Custoza 2019

Produsent:
Cavalchina
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
1379501
83 Poeng
Les smaksnotatene »

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen