Ukens kake
Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til

Hjemmebakte brownies går i en egen mage. At de kommer til å få fart på seg er ubestridt. Lag derfor dobbel porsjon, for disse seige kakene er holdbare.
23 Oktober 2025 - 10:00

Amerikanerne har bakt sine brownies i mer enn hundre år og har nok ikke tenkt å gi seg med det aller første. Det store spørsmålet er hvem som fortjener våre takknemlige tanker når vi setter tennene i disse små, mørke firkantene med det karakteristiske sprø ytre og saftige, karamellaktige indre.

Sjokoladekaker for enhver smak  

Var kokken som ved en feiltagelse helte smeltet sjokolade i cookie-deigen først ute, eller var det kokka som hadde for lite mel til en mer konvensjonell sjokoladekake? Kanskje var det ingen av dem, men snarere den lettere distré husmoren som glemte bakepulver da hun skulle bake bursdagskake. Ingen vet sikkert, og forslagene er mange, men det gjør jo absolutt ingenting – det er smaken som teller.

Se våre andre oppskrifter på brownies

Ekte amerikanske brownies

Ekte amerikanske brownies

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og sjokolade over vannbad.
  2. Ta bollen opp av vannet og avkjøl litt.
  3. Pisk egg, vaniljesukker og sukker til eggedosis.
  4. Hell den flytende men avkjølte sjokoladen i en tynn stråle mens du pisker. 
  5. Hakk nøttene og bland med mel og bakepulver.
  6. Vend dette inn i sjokoladedeigen og bland til helt jevn. 
  7. Sett ovnen på 175 grader.
  8. Dekk en (liten) langpanne med bakepapir. Hell deigen jevnt utover.  
  9. Stek kaken midt i ovnen i ca. 20-25 min.
  10. Den skal være litt klissete inni, men det skal ikke feste seg mye deig på en pinne når du tester. I så fall stek noen minutter til.
  11. Avkjøl og skjær opp i firkanter. 

Se våre andre oppskrifter på brownies

Her finner du veldig mange oppskrifter på kaker

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her