Spansk rødvinskupp

Spansk rødvinskupp

Denne rødvinen har masse smak for en liten penge. En spennende vri på «spansk rødvin» - om du er blant de tvilende.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Migarrón Mencìa 2011 (7644) er sødmefylt og mørk i den gode frukten og har i tillegg god friskhet og et fint tanninbitt. En vin som til tross for sin lave pris også har karakter fra vokststedet.

Hot område og drue

Den kommer fra et av Spanias gjenoppdagete vinområder, Bierzo, og er laget av den lokale og like hotte druen mencia. Den har imidlertid ikke alltid vært like etterspurt for sine kvaliteter, men takket være den nye interessen for Bierzo har også denne druen kommet på listen over verneverdige vinskatter.

Les mer om Bierzo

Det er særlig kombinasjonen av det kvarts- og skiferholdige jordsmonnet og fornuftige nivåer på avlingen som gjør at druen yter så vidt godt.

Andre viner fra Bierzo på polet

Selvsagt med god hjelp av mange soltimer i vekstsesongen og tilstrekkelig nedbør om vinteren.

To tusen år lang historie

Produsenten er en familieeid bedrift ledet av Bernardo Álvarez. Han var en av foregangsmennene for DO Bierzo da det så dagens lys så sent som i 1989. Men området som tar navnet fra den førromerske byen Bergidum, har altså veldig lange vintradisjoner, først omtalt av Plinius den eldre. Etter et par tusen år med suksess satte vinlusa en stopper ved forrige århundreskifte. En knekk som det altså tok tid å komme over.

Les mer om vinlusa i Spania

Migarrón er en av de aller billigste vinene av denne druen, og den enkle framstillingsmåten, ståltankgjæring i 15 dager og deretter rett i flaske, bidrar til å holde prisen lav. Den naturlig høye syren i denne vinen samt gode bittet gjør at den smaker aller best sammen med mat, alt fra pølser og gryter til saftige kjøttstykker fra panne eller grill.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Migarrón Mencia 2011

Produsent:
Bodegas Bernardo Alvarez
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 4
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Bierzo
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
764401
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen