Drikke
Spansk taxfreekupp

Spansk taxfreekupp

Disse vinene er svært gunstig priset på flyplassen. Absolutt noe å ta med hjem til jul.
Aase E. Jacobsen
19 Desember 2013 - 14:55

Pétalos 2011 (59246)til kroner 109 koster akkurat halvparten sammenlignet med polprisen. En kraftpakke av en vin som stråler med sin massive fruktighet. Alkoholen er høy, men sammen med rike kjøttretter kommer den absolutt til sin rett.

Gamle planter og biodynami

Druematerialet henter supervinmakeren Alvaro Palacios fra noen helt spesielle vinmarker i Bierzo. Parsellene med mer enn 60 år gamle vinstokker i områdets bratte skråninger dyrkes biodynamisk. Det kjennes da også på smaken.

Les mer om Bierzo

Like billig er Camins del Priorat 2011, som er Alvaros forsmak på Priorat. En parfymert vin med kjøttfull frukt, bra mineralpreg, saftig og krydret med fint røykpreg.

Vin for kjelleren

Alvaro er mest kjent for sine toppviner fra Priorat, som L’Ermita og «lillesøsteren» Finca Dofi som også er å få kjøpt for 449 kroner taxfree.

Les mer om Alvaro i Priorat

Sist jeg smakte den for lengst utsolgte Finca Dofi 2000 (47129), for åtte år siden, kostet den altså 100 kroner mer på polet. Så den er absolutt verd å plukke med seg om du er i det spandable hjørnet. Men dette er vin som må legges i kjelleren.

Også nest laveste nivå fra Priorat, Les Terrasses 2010 (59248), er et veldig godt kjøp. Du sparer 103 kroner på flyplassen.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her