Spar 90 kroner på påskevinen

Spar 90 kroner på påskevinen

Denne herlige italienske rødvinen er et kupp i taxfreebutikken. Den er faktisk under halvparten av polprisen.

Planeta Plumbago Nero d'Avola 2011 (90726) er et godt kjøp også på Vinmonopolet. En saftig og sødmefylt vin med deilig kjøttfull frukt som samtidig er en veldig god matvin og ikke minst et godt uttrykk for stedet den kommer fra.

Sicilias egen drue

Det betyr sørvestsiden av Sicilia, i de solrike, men også vindutsatte skråningene med karaktersterkt jordsmonn. Den steinete og kalkholdige jorden gjør godt for utviklingen av syrer. Noe som druene trenger under Sicilias nådeløse sol.

Plumbago er ikke den mest konsentrerte og kraftige utgaven av øyas egen drue, nero d’avola, eller fra produsenten Planeta.

Dette er den spennende historien om både nero d'avola og Planeta

Men derimot en mykere og fruktigere karakter som er løftet fram av en ukomplisert og relativt kort framstilling i ståltanker for deretter å modnes i åtte måneder i brukte eikefat. Den har derfor ingen eiketanniner å snakke om, men fatmodningen har bidratt til å mykne druens naturlige tanninstruktur.

I vårt drueleksikon kan du lese mer om druen

Denne oppskriften gir en vin som er svært godt egnet til å følge gode lammeretter, både krydrete mer eksotiske utgaver og mer klassiske med eksempelvis hvitløk og rosmarin.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen