Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Ikke fordi Patrick Piuze har det i genene. Han er nemlig canadier. Riktignok dyrkes det vindruer i Montréal, men ikke spesielt ettertraktete sådan. Mens han drev vinbar, la han ut på en reise til Australia og Sør-Afrika for å lære mer. Det førte den nå 35-årige Piuze til slutt til Frankrike hvor han hadde jobben som kjellermester hos Brocard i tre årganger, og for å få en slik stilling, må du nødvendigvis være talentfull. Før det lærte han alt om biodynamisk vinmaking hos
Leflaive
.
Den vanlige chablisen, Piuze Chablis 2007 (57772) peker seg ut med ekstra mye for pengene. Dette er nemlig en svært fyldig kommunechablis med flott mineralkarakter som trenger flere dager i åpnet flaske for å komme helt opp i dagen.
En super vin til lyst kjøtt.
Som selvsagt også fungerer godt til kraftige sjømatretter. Druene kommer fra Chichée som ligger sørøst for selve Chablis by og grand cru-åsen.
Jordsmonnet er fortsatt kimmeridgekalk , og alle druene plukkes for hånd hvilket jo ikke er vanlig for chablis. Men som stadig flere ser på som en forutsetning for å sikre optimal kvalitet.

Selv innenfor en og samme vinmark er det som kjent store variasjoner. Og i hvert fall i Chablis hvor soleksponeringen varierer så vidt mye. Derfor deklarerer også på selve etiketten hvor han henter druene fra, der hvor det ikke er opplagt som for den vanlige chablis-en.
For Piuze lager også chablis fra de øvre nivåene, som
Piuze Chablis Premier cru Fourchaume 2007 (57771)
og
Piuze Chablis Grand Cru Vaudésir 2007 (57604)
. Men begge preges i dag av å være ganske så lukkete og aller helst bare vil være i fred, Fourchaumen i enda større grad enn Vaudésiren, faktisk. Men med dekantering og aller helst en del år i kjelleren, vil disse vinene garantert vise seg fra en langt mer medgjørlig side. Og med mye mer av den underliggende mineralkarakteren oppe i dagen. Dette er viner det er all grunn til å vente på med glede.