Dagens rett

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing

Gjør som mesterkokken, spis salat

Gjør som mesterkokken, spis salat

Når den kjente kokken Bent Stiansen lager salat til middag, er det ikke bare grønne blader. Her har du oppskriften på hans favorittsalat.
16 November 2022 - 00:05

«Ekte menn spiser ikke salat»,  er det noen som innbiller seg. La det herved være motbevist. Spinatblader med stekt flesk og valnøtter er «innafor» for de fleste. Bare spør mesterkokk Bent Stiansen, for dette er en av hans favoritter. Oppskriften er hentet fra kokeboken Alene hjemme som kom ut i 2012. Den var finalist i Beste norske kokebok det året, en konkurranse han for øvrig vant i 2008. 

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing

Fremgangsmåte

  1. Start med å vaske spinaten. Vanligvis får du kjøpt ferdig vasket baby-/bladspinat i poser i butikken. Den er vasket og klar for bruk, men en rask dukkert i kaldt vann skader ikke.
  2. Sving spinaten i salatsentrifugen rett før servering. Har du spinat i løs vekt må den vaskes i 2−3 vann for å få vekk sand og jord.
  3. Grovhakk valnøttene. Varm en stekepanne og ha i sukker. La det smelte og bli lysebrunt. Ha nøttene i pannen og stek dem på svak varme i 3 minutter til de blir lysebrune. Avkjøl på et bakepapirark.
  4. Vask pannen og sett den på platen igjen. Del flesket i 1 cm strimler og stek i solsikkeolje på middels varme til flesket er sprøtt og gyllent. Ta flesket ut av pannen og legg det på kjøkkenpapir slik at fettet suges vekk.
  5. Skjær eplet i skiver og så i strimler.
  6. Lag fløtedressingen ved å vispe fløten i en bolle i 2-3 minutter til den begynner å tykne litt. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper og hell over salaten. Spis med brød til.

Tips: Har du ikke flesk, kan du bruke bacon eller skinke. Stekt kyllingkjøtt går også fint. 

Eple kan byttes ut med pære eller mango. Spinat kan byttes ut med hjertebladsalat.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bent Stiansen, kokeboken Alene hjemme

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her