Dagens rett

Squashsuppe med persille og hvitløk

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat
Foto: (iStock)

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat

Nå er sommer-squashen i butikkene og den er så søt og god at den må brukes ofte. Som i denne suppen som kan serveres varme eller kald.
29 Juni 2022 - 00:00

Squash er en grønnsak som fint kan stå alene og ikke bare reduseres til en birolle i en rett. I denne suppen råder den grunnen nesten alene, og det gjør den godt når det er snakk om sommerens delikate squash.

Kanskje dyrker du squash selv, om ikke, let etter de lyse squashene som er så vanlige i blant annet Tyrkia og Hellas. De er utrolig søte og gode akkurat nå.

Se alle våre oppskrifter med squash

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Squashsuppe med persille

Squashsuppe med persille

Fremgangsmåte

Skjær squash, purre og hvitløk i mindre biter. Fres dem sammen med persille i smøret i en stor kaserolle, ca. 5 minutter.
Tilsett vann og buljong og la alt koke under lokk ca. 8 minutter. Tilsett matfløte og litt chilipulver og kok opp igjen.
Kjør suppen i food processor eller mikser til jevn masse. Smak til med salt og pepper.

Server suppen straks eller avkjøl den og server den kald.

Her ser du våre andre oppskrifter med squash

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene
+
Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene

Vinene fra denne produsenten er tydelig preget av arven fra franskmennene, så denne kan fint erstatte en bordeaux.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet
+
Tester
Pappvin til påsken 2023 - 340 bokser vurdert

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet

Så mye godt og seriøst du kan velge blant, gjør at valget av vin i boks ikke lenger har noe med at den er lett å putte i feriebagasjen. Med på kjøpet sparer du miljøet for karbonutslipp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Wraps er en super løsning for restemiddagen
Dagens rett
Wraps med rømme og kylling

Wraps er en super løsning for restemiddagen

Disse er fylt med kyllingrester, men de kan lages med andre rester, enten med og uten kjøtt, og sågar vegansk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene
+
Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene

Vinene fra denne produsenten er tydelig preget av arven fra franskmennene, så denne kan fint erstatte en bordeaux.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 3. mai i Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Bistro Tolvte på toppen av Munch-museet viser sin strålende matlaging til viner fra fire av de aller beste produsentene i Tyskland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet
+
Tester
Pappvin til påsken 2023 - 340 bokser vurdert

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet

Så mye godt og seriøst du kan velge blant, gjør at valget av vin i boks ikke lenger har noe med at den er lett å putte i feriebagasjen. Med på kjøpet sparer du miljøet for karbonutslipp.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her