Dagens rett

Steinbit med appelsinsaus

Fiskemåltidet denne helgen består av steinbit - en fisk som definitivt ikke tilhører havets skjønnheter hva utseende angår. Men en utmerket matfisk er det ingen tvil om at den er, og i denne retten friskes det hele opp med en appelsinsaus. Og med en frisk vin fra Italia til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Steinbit med appelsinsaus

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader. Smør en ildfast form.

Tørk fiskeskivene og strø litt salt og nykvernet pepper over dem. Legg dem i formen og strø over revet skall av ½-1 appelsin. Hell over 1 dl fiskekraft/buljong og 1 dl presset appelsinsaft. Legg broccolibuketter omkring.

Stekes ca 15 minutter ved 180 grader. Strø 50 g grovhakkede mandler over de siste 5 minuttene. Litt frisk sitronmelisse på toppen ved servering.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen