Dagens rett Stekt kveite med kantarellstuing og blåbærsaus

By på denne nydelige retten til helgen

Når kveite får høstskrud som i denne oppskriften, henter vi fram det beste av dekketøy og drikke til.

Kveite er festfisk nummer en som alltid er velvillig overfor smaksintense ingredienser og tilbehør. Denne høstlige retten er garantert suksess.
 
 
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Stekt kveite med kantarellstuing, saltbakte poteter og blåbærsaus

Fremgangsmåte

Start med sausen. Kok kraft og blåbær i ca. 1 time til kraften får god smak av bærene.

Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.

Hvordan koke din egen kraft

Saltbakte poteter:
Varm stekeovnen til 180 grader.

Skrubb og tørk potetene og legg dem i et ildfast fat med salt i bunnen. Dryss salt over potetene og bak dem til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.

Børst av overflødig salt før servering.

Kantarellstuing:
Skjær soppen i mindre biter og stek dem gylne i smør sammen med løken.

Hell på vin og sitronsaft og la det koke nesten helt inn. Tilsett fløten og la stuingen småkoke til den tykner.

Smak til med salt og pepper og rør inn gressløk før servering.

Kveite:
Skrap skinnet på kveiten. Dryss kjøttsiden med salt og la den ligge i 5-10 minutter.

Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i fire jevnstore stykker.

Brun fisken godt i litt olje og smør over middels høy varme på skinnsiden, ca. 5 minutter til skinnet blir sprøtt.

Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.

Legg opp fisken med potetene, kantarellstuingen og sausen.

Tips: Du kan godt bytte ut kantarellen med annen skogsopp.

Her finner du flere lekre oppskrifter på kveite

Prøv noen av disse deilige soppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Lauritzen & Westhammer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen