Dagens rett

Stekt kveite med grønne bønner, bakte tomater og potetmos

Med dette som helgemiddag er du sikret applaus

Med dette som helgemiddag er du sikret applaus

Kveite kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Med denne oppskriften kommer delikatessen ekstra godt til sin rett.
18 Februar 2023 - 00:00
For når du legger fisken i saltlake før den stekes, blir den ekstra saftig. Det er et nyttig kokketriks som kan brukes på alle typer hvit fisk.
Uansett gjelder det å ikke overbehandle fisken når det kommer til stekingen. Så snart proteinene begynner å piple til overflaten, må du stoppe. Etter det begynner fiskekjøttet å tørke ut. 
Det er lettere å kontrollere om du bruker filet enn skiver med fiskebeinet. Kveiteskiver med skinn og bein kan du fint bake i ovnen ved 90-100 grader i 10-15 minutter avhengig av tykkelsen.  

Stekt kveite med grønne bønner, bakte tomater og potetmos

Stekt kveite med grønne bønner, bakte tomater og potetmos

Fremgangsmåte

  1. Kveite: Legg kveiteskivene i saltlake i 10 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir. 
  2. Ha på nykvernet pepper på kveiteskivene.
  3. Stek dem i olje i 3-5 minutter på hver side.
  4. Tomater: Skjær et lite kryss i toppen av plommetomatene.
  5. Kok opp vann og legg i et par tomater av gangen.
  6. Legg tomatene rett over i isvann når skinnet begynner å løsne.
  7. Dra skinnet av mot stilkfestet, lag en liten krusedull av skinnet rundt festet, skjær av denne og en liten del av tomaten slik at de står.
  8. Sett tomatene i en smurt ildfast form.
  9. Legg de andre ingredienser over tomatene.
  10. Sett formen i ovnen og bak tomatene i 10-20 minutter på 150 grader.
  11. Potetmos: Kok poteter i vann tilsatt litt salt.
  12. Hell av vannet og damp potetene litt.
  13. Varm opp melken.
  14. Mos potetene, tilsett smøret og melken litt etter litt til den blir passe tykk.
  15. Smak til med salt og pepper.
  16. Grønne bønner: Kok opp vann, tilsett grønne bønner og kok til de er så vidt møre, maks. 2 minutter.
  17. Hell av vannet skyll i kaldt vann og rør inn smøret.

Lyst til å lage noen annet med kveite så finner du mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her