Sterk vinterfavoritt

Fyldig, kremete, søt og vidunderlig sterk, lær deg å lage varianter på vinterens store drinkfavoritt.
Redaksjonen
23 Januar 2009 - 13:00

Det er bare å slenge sugerørene og teskjeene til side med det samme, for de har ingenting med denne drinken å gjøre.
 
Det er nemlig meningen at du skal nyte den herlig varme og søte, men sterke kaffedrinken gjennom den lettpiskede, kjølige kremen.
 
Prøv selv og du vil få en helt ny opplevelse av en klassisk drink som varmer helt ut i tærne.
 
Det var opprinnelig kokken, Joe Sheridan, som i 1943 første gang startet med å blande irsk whiskey, kaffe og krem.
 
Han ville gi de reisende til og fra Shannon International Airport en varmere velkomst enn hva det lunefulle irske været gjerne gjorde, og i 1947 ble Irish Coffee den offisielle velkomstdrinken.
 
Her har vi derimot benyttet en god skotsk single malt whisky som gir en helt annen karakter på drinken. Men du kan også lage en French Coffee med cognac, en Jamaican Coffee med rom eller en Norwegian Coffee med akevitt.
 
Lurer du på hvilken whisky som er best å bruke, se vår siste test her.
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Skotsk kaffe

Skotsk kaffe

Fremgangsmåte

Ha i whisky i et varmebestandig glass . Tilsett litt god, nytraktet kaffe og så mye sukker du ønsker, rør sukkeret ut så godt som mulig.
 
Topp opp med mer kaffe og avslutt med et tykt lag med lettpisket krem som du legger som et lag på toppen ved hjelp av en barskje.
 
NB! Denne drinken skal ikke serveres med sugerør eller teskje, men nytes ved at du drikker den varme kaffen gjennom det fyldige kremlaget. Dette er den skotske varianten av den originale Irish Coffee der du får mer karakter ettersom hvilken av dine favoritt single malt whiskyer du bruker.
 
En skikkelig laget Irish Coffee ser ut som det irske ølet Guinness med den mørke væsken og den hvite toppen.
 
 
Tips: Du kan også benytte annet brennevin her - rom, cognac eller akevitt er gode alternativer.
 
 
 
Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her