JULEMAT: Lurer du på hva sju slag betyr? Her er forklaringen og oppskriftene
Julemat

Smultirnger

Bestemors beste smultringer

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

3 stk
250 g
1 dl

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker godt. Visp rømmen. Bland alt forsiktig. La deigen stå til neste dag.

Kjevle deigen ¾ cm tykk, og stikk ut smultringer. Stek kakene i varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 ºC. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

Kakene er fine å fryse.

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Nå skal det bakes pepperkaker 

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Hjemmelaget konfekt og supre julegodter 

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dagens rett Lefser med stekt lammekjøtt inspirert av Etiopia

I dag er det etiopiske smak på middagsbordet

Denne spennende retten kommer opprinnelig fra Etiopia, i anledning at fredsprisen i dag deles ut til landets statsminister Abiy Ahmed. Hvis du tyr til ferdige lefser er dette en rett som lar seg gjennomføre på en tirsdag i desember. Les hele saken

Til toppen