Test av Côtes-de-Nuits - Kommunenivå

Redaksjonen
22 September 2011 - 18:18

Samtidig som vinene som er i salg er til dels svært unge. Og prisene er et eget kapittel. Men i øyeblikket er det en del svært overbevisende viner på markedet, samt en håndfull mindre interessante. Det siste er imidlertid ikke negativt nok til å la være å kjøpe inn slike burgundere.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Torstein Østenstad, Ylajali, Jessica Senning, Trattoria Popolare og Marianne Johnsen, Feinschmecker.

 Torstein Østenstad   Jessica Senning    Marianne Johnsen
Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

 
 
 
 
 
Testen, som ble gjennomført 24. mars 2011 omfatter 25 viner fra Côtes de Nuits. Smakingen ble foretatt blindt etter nivå og årgang. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2011. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Kommunenivå

+ (89p)
Vosne-Romanée Les Hautes Maizières 2007
Dom. Bruno Clavelier
Frankrike - Burgund
VSD - kr 375,00 (75cl)
Spesialimport (kontakt Vinmonopolet for bestilling)
Vinarius
Farge og duft: Klar varm rød. Nydelig kompleks duft med flott krydder- og jordsmonnspreg, noe fat.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, silkemyk stor munnfølelse, fine slanke tanniner, konsentrert, sitter godt utover, veldig lang ettersmak. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En virkelig lekker vin som vil utvikle seg videre i minst sju år. Meget godt kjøp. 89 p (2007)
Laget av: Pinot Noir

+ (88p)
Taupenot-Merme Chambolle Musigny 2008
Taupenot-Merme
Frankrike - Burgund
53000 VSD - kr 359,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Rød med oransje kant. Flott åpen, parfymert og aromatisk duft med røde og mørke bær, krydder, mineraler og blomster.
Smak: Følger duften, flott konsentrasjon, stofflig og elegant, høy syre, fine slanke tanniner, sitter veldig lenge. (2008)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En nydelig vin for de neste sju årene. Meget godt kjøp. 88 p (2008)
Laget av: Pinot noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Audoin Marsannay Clos du Roy 2007
Dom. Charles Audoin
Frankrike - Marsannay
50781 VSD - kr 234,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Klar rød. Veldig deilig duft, åpen og aromatisk med kirsebær, moreller, jordbær, fat.
Smak: Fyldig anslag, flott syre, stor og rund frukt gir veldig god munnfølelse, nærmest silkemyk, slanke gode tanniner, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En deilig vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 87 p (2007)
Laget av: 100% pinot noir
Alkoholinnhold: 13,2% vol.
Bestill her:

(86p)
Audoin Marsannay Les Favières 2009
Domaine Charles Audoin
Frankrike - Marsannay
59184 VSD - kr 229,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Best Buys International
Farge og duft: Mørk klar rød. Veldig deilig og innbydende duft, aromatisk med skogsbær, urter, snev av vanilje.
Smak: Fyldig anslag, stor mykhet, god frukt, fine tanniner utover, sitter godt utover. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En elegant og delikat vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 86 p (2009)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Faiveley Gevrey-Chambertin 2002
Dom. J. Faiveley
Frankrike - Burgund
55549 Vectura - kr 338,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp klar varm rød. Lett utviklet men fortsatt lovende og småkompleks duft med jordsmonn, fat, krydder, lær, kjeller.
Smak: Middels fyldig anslag, avrundete tanniner gir god mykhet, høy syre frisker opp, jordsmonn i finishen. (2002)
Bruksområde: Lam, vilt.
Vurdering: En klassisk stil som er god nå, men som tåler et par år til. Godt kjøp. 86 p (2002)
Laget av: 100 % pinot noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Bouchard Gevrey-Chambertin 2008
Bouchard Père & Fils
Frankrike - Burgund
55511 Cuveco - kr 326,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Varm klar rød. Fin moden duft med bringebær, jordbær, vanilje, urter, mineraler, lær.
Smak: Følger duften, moden i frukten, fine syrer, bløte tanniner, sitter godt. (2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt, lam.
Vurdering: En innbydende vin for de neste tre årene. Verd prisen. 85 p (2008)
Laget av: 100 % pinot noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Labouré-Roi Gevrey-Chambertin 2009
Labouré-Roi
Frankrike - Burgund
93419 Vectura - kr 319,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Quality Brands
Farge og duft: Klar rød. Litt lukket duft med noe grønt, noe skogsbær, lær, kjøtt, litt fat, litt volatil.
Smak: En del syre i starten, tørker en del utover, litt raspende tanniner, litt bitter i finishen. (2009)
Bruksområde: Kjøtt med saus.
Vurdering: En vin som ikke er helt i balanse. Bør dekanteres. Og vil kanskje roe seg ned de neste tre årene? Knapt verd prisen. 80 p(2009)
Laget av: Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Bouchard Vosne-Romanée 2006
Bouchard Père & Fils
Frankrike - Burgund
6187 Cuveco - kr 399,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Klar dyp varm rød. Moden bærduft, stall, svart oliven, sopp og krydder.
Smak: Følger duften, ganske moden i frukten, tørker en del utover, mye fat i slutten. (2006)
Bruksområde: Kjøtt med saus.
Vurdering: Ikke helt i balanse. Blir neppe bedre. Knapt verd prisen. 80 p (2006)
Laget av: 100% pinot noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 14 mnd fatlagring, 10 mnd flaskemodning før salg.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik velger du vin til pizza
Mat og vin i kombinasjon
Vin til pizza

Slik velger du vin til pizza

Pizza er en favoritt hos mange, enten den bestilles eller lages selv. Her hjelper vi deg å velge vin til pizzaen, når du skal kose deg litt ekstra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik velger du vin til pizza
Mat og vin i kombinasjon
Vin til pizza

Slik velger du vin til pizza

Pizza er en favoritt hos mange, enten den bestilles eller lages selv. Her hjelper vi deg å velge vin til pizzaen, når du skal kose deg litt ekstra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjell på en tirsdag er helt innafor de flestes budsjett og sabla godt
Dagens rett
Kremet blåskjell med selleri og fennikel

Blåskjell på en tirsdag er helt innafor de flestes budsjett og sabla godt

Blåskjell kan du spise hele året, men det er i vinterhalvåret de er klart best. Så sesongen starter nå. Pass på når det er tirsdagstilbud på skalldyr i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her