Test av hvite burgundere - Mâcon

Redaksjonen
17 Juni 2009 - 15:55

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Mâcon

+ (89p)
Les Carrons Pouilly Fuissé 2006
Robert Denogent
Frankrike - Burgund
57601 Cuveco - kr 329,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gullgul. Flott duft, småkompleks med fine mineraltoner, gule epler, tropisk frukt.
Smak: God fylde i anslaget, fin syre, flott tørrhet mot slutten, sitter veldig lenge med deilig sitrusbitterhet mot slutten. (2006)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En flott vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 89 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Guillot-Broux Mâcon Cruzilles les Genièvrières 2006
Dom. Guillot-Broux
Frankrike - Burgund
56720 Cuveco - kr 169,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gullgul. Flott fruktig duft med modne gule frukter, nøtter, mineraler.
Smak: Friskt fruktig anslag, god syre, god fylde, en del fruktsødme, sitter godt. (2007)
Bruksområde: Fisk med sesamfrø og soya.
Vurdering: En veldig innbydende vin som fint tåler fint tre-fire år til. Meget godt kjøp. 88 p (2007)
Laget av: 100% Chardonnay. Økologisk
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Guillot-Broux Mâcon-Villages 2007
Dom. Guillot-Broux
Frankrike - Burgund
56718 Cuveco - kr 135,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gulgrønn. Veldig mineralsk duft med flint, sitrus, epler, grønne toner.
Smak: Friskt anslag, god fasthet, følger duften, flott syre, middels fylde, sitter godt og lenge. (2007)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En slank, deilig og frisk vin for de neste fire-fem årene. Meget godt kjøp. 87 p (2007)
Laget av: 100% Chardonnay. Økologisk
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Girardin Rully 1.er Cru La Pucelle 2004
Vincent Girardin
Frankrike - Burgund - Rully
47723 VSD - kr 209,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gulgrønn. Frisk og veldig ren duft med søte frukttoner, sitrus, melon.
Smak: Fruktig anslag, fin syre, veldig fruktig hele veien, noe mineraler, fast finish, sitter godt. (2007)
Bruksområde: Allround sjømat.
Vurdering: En veldig frisk og fruktig vin. Best innen fire år. Godt kjøp. 87 p (2007)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret i eikefat med bunnfallet i 12 md. (10% nye fat)
Bestill her:

(86p)
Joseph Drouhin Mâcon Villages 2006
Joseph Drouhin
Frankrike - Burgund
48333 VSD - kr 149,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinetum
Farge og duft: Gulgrønn. Fin duft av epler, sitrus, gule plommer og mineraler.
Smak: Fruktig anslag, moden frukt som i duften, ok syre, sitter godt. (2006)
Bruksområde: Drikkevin, salater.
Vurdering: Best innen et år. Godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(86p)
St. Pierre Mâcon-Lugny 1. cru 2004
Bouchard Père & Fils
Frankrike - Burgund - Mâcon
31392 Cuveco - kr 164,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Gulgrønn. Moden duft av gule plommer, sitrus og grønne epler, våt stein, mineraler samt litt tropisk frukt.
Smak: Fruktig anslag, bløt, men med fin syre, god frukt, sitter bra. (2006)
Bruksområde: Drikkevin, småretter.
Vurdering: En lettlikendes vin. Best innen et år. Godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Joseph Drouhin Rully 2005
Joseph Drouhin
Frankrike - Burgund
49454 VSD - kr 195,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinetum
Farge og duft: Gullgul. Elegant duft med fin moden frukt og gode mineraltoner.
Smak: Fruktig anslag, fin syre, godt druepreg, sitter godt med fine mineraltoner i finishen. (2005)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En drikkeklar vin. Godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(85p)
St. Armand Mâcon Blanc-Villages 2005
Labouré-Roi
Frankrike - Burgund - Mâcon
42738 Vectura - kr 125,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Grønngul. Litt søtlig duft med en del tropiske toner, epler, sitrus, mineraler.
Smak: Bløtt anslag, saftig med ok syre, tørker bra opp, fint druepreg, fine sitrustoner i finishen. (2007)
Bruksområde:Drikkevin.
Vurdering: En veldig lettlikendes vin for det neste året. Meget godt kjøp. 85 p (2007)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Guillot-Broux Mâcon-Chardonnay les Combettes 2006
Dom. Guillot-Broux
Frankrike - Burgund
56719 Cuveco - kr 169,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllengrønn. Moden nokså rik duft med søtlig frukt og noe mineraler.
Smak: Bløtt anslag, bra syre, frisk og god med moden litt søt frukt i finishen. (2006)
Bruksområde: Asiatiskinspirert mat.
Vurdering: En drikkeklar vin. Godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay. Økologisk
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Antonin Rodet Virè-Clessé 2006
Antonin Rodet
Frankrike - Burgund
Vectura - ca. kr 223,00 (75cl)
Kun Horeca
Farge og duft: Gyllengul. Moden litt varm frukt.
Smak: Følger duften, ok syre, men ikke nok til å løfte den overmoden stilen, ok fylde, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Begynner å bli litt vel moden. 79 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay

(76p)
Ch. des Rontets Pouilly-Fuisse Clos Varambon 2004
Ch. des Rontets
Frankrike - Burgund
48369 VSD - kr 209,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Terroir
Farge og duft: Gyllengul. Veldig moden, nærmest overmoden frukt, som papaya, innslag av sopp.
Smak: Fruktig veldig modent anslag, slapp syre, sitter noe. (2005)
Bruksområde:
Vurdering: Enten er vinen "gone" eller så er det en dårlig flaske. 76 p (2005)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her