Test av riesling fra Rheingau - Erstes Gewächs

Redaksjonen
28 August 2009 - 10:45

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Erstes Gewächs

÷ (92p)
Schloss Reinartshausen Riesling Marcobrunnen Erstes Gewachs 2007
Schloss Rheinhartshausen
Tyskland - Rheingau
51330 VSD - kr 299,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Terroir
Farge og duft: Gullgul. Rik elegant duft med nydelig frukt, mineraler i bakkant, blomster og krydder.
Smak: Fast rikt anslag, følger duften, stor fylde, svært elegant, flotte mineraltoner utover, lang deilig finish. (2007)
Bruksområde: Rike retter.
Vurdering: En imponerende vin for de neste 15 årene - minst. Meget godt kjøp. 92 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (91p)
Künstler Riesling Hochheim Hölle 1. gewächs Trocken 2007
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
56523 Vectura - kr 349,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gul med grønnskjær. Flott mineralsk duft med masse krydder, blomster, sitrus, epler og gule frukter.
Smak: Fast og rik med flott druekarakter, enorm syre og masse frukt, sitter godt og svært lenge. (2007)
Bruksområde: Rike retter med lyst kjøtt.
Vurdering: En fortsatt svært ung vin som trenger mye tid. Må dekanteres i dag og tåler fint 15 år. Meget godt kjøp. 91 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (91p)
Riesling Silberlack EG 2007
Dom. Schloss Johannisberg
Tyskland - Rheingau
Vectura - ca. kr 489,00 (75cl)
Kun Horeca
WineTailor
Farge og duft: Gul. Veldig innbydende rik duft med masse lime, mineraler, tropiske frukter, blomster.
Smak: Rikt anslag, stor fylde, rund og god frukt, enorm syre, veldig god fasthet, sitter godt og lenge. (2007)
Bruksområde: Rike retter med lyst kjøtt.
Vurdering: En stor munnfull som må dekanteres i dag og som vil utvikle seg videre i minst 15 år. Verd prisen. 91 p (2007)
Laget av: 100% riesling

÷ (90p)
Kühn Oestrich Doosberg Riesling Trocken *** 2006
Peter Jacob Kühn
Tyskland - Rheingau
50263 VSD - kr 299,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Gullgul. Svært rik duft med moden frukt, honning, melon, pærer, mineraler, masse petroleum og flint.
Smak: Svært fyldig anslag, deilige syrer gir god saftighet, ganske parfymert med flotte mineraltoner helt ut i slutten. (2006)
Bruksområde: Rike retter med lyst kjøtt.
Vurdering: En rik vin som er drikkeklar men som vil utvikle seg videre i minst 7-8 år. Meget godt kjøp. 90 p (2006)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Prinz Von Hessen Winkeler Jesuitengarten Riesling Erstes Gewächs 2007
Weing. Prinz Von Hessen
Tyskland - Rheingau
58173 Vectura - kr 399,90 (75cl)
Ny pris 1. september 2009 blir kr. 299,90
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Grønngul. Flott rik duft med deilig fruktpreg, tropiske frukter, modne epler, masse mineraler.
Smak: Elegant anslag, flotte syrer gir god fasthet, slank stil men likevel god konsentrasjon, svært lang ettersmak. (2007)
Bruksområde: Sjømat med fet saus.
Vurdering: En flott ung vin som må dekanteres i dag og som vil utvikle seg videre i minst 10 år. Godt kjøp. 90 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Schloss Vollrads Riesling Erstes Gewächs 2007
Schloss Vollrads
Tyskland - Rheingau
51115 VSD - kr 279,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Gullgul. Rik duft med sødmefylt frukt og blomster samt mineraler.
Smak: Fast anslag, god fylde og fruktighet, stålsyre som gir en ganske slank munnfølelse, sitter veldig godt med flott fasthet i finishen. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt eller sjømat med en del fedme.
Vurdering: En svært ung vin som må dekanteres i dag, og som vil utvikle seg videre i minst 15 år. Meget godt kjøp. 89 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Schloss Schönborn Rüdesheim Berg Schlossberg Riesling Erstes Gewächs 2007
Schloss Schönborn
Tyskland - Rheingau
58575 Vectura - kr 279,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gul mot grønn. Svært innbydende duft med lime, tropiske frukter, flotte mineraltoner.
Smak: Fyldig anslag, flott syre, veldig fruktig på den rike siden, nydelige mineraltoner utover, særlig petroleum, sitter godt og lenge men litt varm. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig rik vin for de neste 8-10 årene. Godt kjøp. 88 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her