Test av riesling fra Rheingau - Kabinett trocken

Redaksjonen
28 August 2009 - 10:48

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Kabinett trocken

+ (89p)
Prinz Von Hessen Riesling Kabinett Trocken 2007
Weing. Prinz Von Hessen
Tyskland - Rheingau
58203 Vectura - kr 189,90 (75cl)
Ny pris 1. september 2009 blir kr. 139,90
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Gulgrønn. Svært delikat duft med masse mineraler som flint, blomster, epler, sitrus og tropisk frukt.
Smak: Fast flott anslag, svært syrefrisk med veldig bra frukt og konsentrasjon, sitter godt og lenge. (2007)
Bruksområde: Gode retter med lyst kjøtt eller sjømat.
Vurdering: En virkelig flott kabinett for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 89 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Künstler Hochheimer Hölle Riesling Kabinett Trocken 2007
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
56529 Vectura - kr 219,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Lys gul. Flott mineralsk duft med masse grapefrukt, lime, grønne epler samt snev av blomster.
Smak: Fyldig anslag, flott fasthet, veldig elegant og kjølig stil, høy syre, god konsentrasjon, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Sjømat eller lyst kjøtt med god saus.
Vurdering: En svært velkomponert riesling for de neste 8 årene. Meget godt kjøp. 89 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Eltviller Riesling Kabinett Trocken 2007
Freiherr Langwerth Von Simmern
Tyskland - Rheingau
55384 Vectura - kr 159,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Lys gul. Flott rik duft med tropisk nektar, lime, honning og mineraler.
Smak: Flott fruktig anslag, veldig god syre og konsentrasjon, fruktig og deilig med fin fasthet utover, sitter veldig lenge. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En flott ung riesling som vil utvikle seg videre i minst 7 år. Meget godt kjøp. 88 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Schloss Schönborn Hattenheim Nussbrunnen Riesling Kabinett Dry 2007
Schloss Schönborn
Tyskland - Rheingau
58577 Vectura - kr 159,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys gul. Ung fruktig duft med gule og grønne epler, sitrus, mineraler.
Smak: Fint fruktig anslag, god fasthet fra starten, følger duften, flotte syrer, bra fylde, godt med sitrusbitterhet i finishen. (2007)
Bruksområde: Sjømat med god saus.
Vurdering: En flott vin for de neste 6-7 årene. Meget godt kjøp. 88 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Schloss Johannisberger Riesling Rotlack 2007
Dom. Schloss Johannisberg
Tyskland - Rheingau
Vectura - ca. kr 295,00 (75cl)
Kun Horeca
WineTailor
Farge og duft: Gullgul. Flott duft med søte epletoner, grapefrukt, blomster og dempet mineralpreg.
Smak: Fruktig anslag, veldig god syre, fin frukt hele veien, fast og god finish. (2007)
Bruksområde: Sjømat eller lyst kjøtt med god saus.
Vurdering: En fortsatt veldig ung riesling som fint tåler 6 år til. Godt kjøp. 87 p (2007)
Laget av: 100% riesling

(86p)
Schloss Vollrads Riesling Kabinett Trocken 2007
Schloss Vollrads
Tyskland - Rheingau
51112 VSD - kr 169,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Lys gulgrønn. Lett, ungdommelig og frisk duft med lime, sitrus og grønne epler samt svake mineral- og blomstertoner.
Smak: Fruktig fast anslaget, veldig frisk og deilig med fin syre, lett sødme fra midten og utover, avslutter friskt og fint. (2007)
Bruksområde: Sushi, sashimi.
Vurdering: En slank vin som likevel har nok fruktfylde til både å tåle en del smak i maten og lagring i fire år. Meget godt kjøp. 86 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Steinberger Riesling kabinett Trocken 2008
Kloster Eberbach
Tyskland - Rheingau
Vectura - kr 150,00 (75cl)
Kun Horeca
Vininor
Farge og duft: Gul. Fin ung og litt tuttifruttiaktig duft med søte frukttoner og en del lime.
Smak: Fruktig anslag, lett sødme, fruktig hele veien, også litt mineralpreg, sitter veldig godt og lenge med fint limepreg i finishen.
Bruksområde: Drikkevin,sushi.
Vurdering: En fruktig og behagelig frisk vin for de neste tre årene. Godt kjøp. 84 p (2008)
Laget av: 100% riesling

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her