Tester

Nyheter i basisutvalget september 2017

Dette er de beste basisnyhetene i september

Dette er de beste basisnyhetene i september

I september er det utenfor allfarvei som gjelder, så er du klar for å introduseres for noe nytt, er det nå du skal handle. Det gjelder både for vin, øl og brennevin.
Aase E. Jacobsen
01 September 2017 - 14:15

 Helt på topp denne gangen er kanskje litt overraskende en rødvin fra Tenerife, men Suertes del Marqués La Solana 2015 har dokumentert storhet allerede i sin tid i bestillingsutvalget.

Tenerife og Suertes har mer å by på

Nå er den altså å få i basis. En annen outsider på topp er Caravaglio Nero du Munti Corinto Nero 2016 som kommer fra øya Salinas utenfor Sicilia og som er laget av en historisk drue.

Her kan du lese mer om corinto-druen

En solid Napa-cabernet får du med Long Meadow Ranc Napa Valley Cabernet Sauvignon 2013, men nå i et helt annet prisleie. Også fra California kommer det sære druer i basishyllene, valdiguie (også kjent som gros auxerrois) er ikke hverdagskost, men LIOCO Valdiguie Lolonis Redwood Valley 2015 er absolutt verd å teste ut.

Også blant hvitvinene er de beste fra utenfor allfarvei, i hvert fall vinmessig. Nok en gang fra Salinas i form av Caravaglio Occhio di Terra Malvasia 2016 samt fra en annen forblåst øy med Santo Santorini Assyrtiko Reserve 2015.

Om ikke utenfor allfarvei så er silvaner ikke det du drikker oftest, men Horst Sauer Escherndorf am Lumpen 1655 Silvaner GG Trocken 2015 kan endre på det. Søker du trygghet, gir Zilliken Saarburg Rausch Riesling GG 2016 og Von Winning Riesling Kieslberg GG 2016 det du trenger.

Ellers er det øl som dominerer blant basisnyhetene med hele 34 produkter. Kinn Kveik er en veldig god elegant og vinøs «take» på det nå så utrolig etterspurte norske gårdsølet.

Her kan du lese mer om hva som kjennetegner denne gamle norske øltradisjonen

Blant andre virkelig gode tilskudd til ølhylla er Ægir Garage Project Røsslyng Heather Blonde Ale, 7 Fjell Rett i Nebbet Double Hopped Double IPA, Abelones Juicy IPA, Kinn Bærtur og Hooker Beer Shore Leave Coconut Truffle Chocolate Porter.

Vi må heller ikke glemme 16 nye brennevin. Deriblant to knallgode og ganske forskjellige norske håndverksgin, Harahorn Gin og Oslo Gin. Samt ikke minst en fantastisk svensk whisky: Box Dàlvve Signature Malt.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her