Tester

Nyheter i basisutvalget september 2017

Dette er de beste basisnyhetene i september

Dette er de beste basisnyhetene i september

I september er det utenfor allfarvei som gjelder, så er du klar for å introduseres for noe nytt, er det nå du skal handle. Det gjelder både for vin, øl og brennevin.
Aase E. Jacobsen
01 September 2017 - 13:15

 Helt på topp denne gangen er kanskje litt overraskende en rødvin fra Tenerife, men Suertes del Marqués La Solana 2015 har dokumentert storhet allerede i sin tid i bestillingsutvalget.

Tenerife og Suertes har mer å by på

Nå er den altså å få i basis. En annen outsider på topp er Caravaglio Nero du Munti Corinto Nero 2016 som kommer fra øya Salinas utenfor Sicilia og som er laget av en historisk drue.

Her kan du lese mer om corinto-druen

En solid Napa-cabernet får du med Long Meadow Ranc Napa Valley Cabernet Sauvignon 2013, men nå i et helt annet prisleie. Også fra California kommer det sære druer i basishyllene, valdiguie (også kjent som gros auxerrois) er ikke hverdagskost, men LIOCO Valdiguie Lolonis Redwood Valley 2015 er absolutt verd å teste ut.

Også blant hvitvinene er de beste fra utenfor allfarvei, i hvert fall vinmessig. Nok en gang fra Salinas i form av Caravaglio Occhio di Terra Malvasia 2016 samt fra en annen forblåst øy med Santo Santorini Assyrtiko Reserve 2015.

Om ikke utenfor allfarvei så er silvaner ikke det du drikker oftest, men Horst Sauer Escherndorf am Lumpen 1655 Silvaner GG Trocken 2015 kan endre på det. Søker du trygghet, gir Zilliken Saarburg Rausch Riesling GG 2016 og Von Winning Riesling Kieslberg GG 2016 det du trenger.

Ellers er det øl som dominerer blant basisnyhetene med hele 34 produkter. Kinn Kveik er en veldig god elegant og vinøs «take» på det nå så utrolig etterspurte norske gårdsølet.

Her kan du lese mer om hva som kjennetegner denne gamle norske øltradisjonen

Blant andre virkelig gode tilskudd til ølhylla er Ægir Garage Project Røsslyng Heather Blonde Ale, 7 Fjell Rett i Nebbet Double Hopped Double IPA, Abelones Juicy IPA, Kinn Bærtur og Hooker Beer Shore Leave Coconut Truffle Chocolate Porter.

Vi må heller ikke glemme 16 nye brennevin. Deriblant to knallgode og ganske forskjellige norske håndverksgin, Harahorn Gin og Oslo Gin. Samt ikke minst en fantastisk svensk whisky: Box Dàlvve Signature Malt.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her