TEST: Dette er de beste basisnyhetene i september

Test Nyheter i basisutvalget september 2017

Dette er de beste basisnyhetene i september

I september er det utenfor allfarvei som gjelder, så er du klar for å introduseres for noe nytt, er det nå du skal handle. Det gjelder både for vin, øl og brennevin.

 Helt på topp denne gangen er kanskje litt overraskende en rødvin fra Tenerife, men Suertes del Marqués La Solana 2015 har dokumentert storhet allerede i sin tid i bestillingsutvalget.

Tenerife og Suertes har mer å by på

Nå er den altså å få i basis. En annen outsider på topp er Caravaglio Nero du Munti Corinto Nero 2016 som kommer fra øya Salinas utenfor Sicilia og som er laget av en historisk drue.

Her kan du lese mer om corinto-druen

En solid Napa-cabernet får du med Long Meadow Ranc Napa Valley Cabernet Sauvignon 2013, men nå i et helt annet prisleie. Også fra California kommer det sære druer i basishyllene, valdiguie (også kjent som gros auxerrois) er ikke hverdagskost, men LIOCO Valdiguie Lolonis Redwood Valley 2015 er absolutt verd å teste ut.

Også blant hvitvinene er de beste fra utenfor allfarvei, i hvert fall vinmessig. Nok en gang fra Salinas i form av Caravaglio Occhio di Terra Malvasia 2016 samt fra en annen forblåst øy med Santo Santorini Assyrtiko Reserve 2015.

Om ikke utenfor allfarvei så er silvaner ikke det du drikker oftest, men Horst Sauer Escherndorf am Lumpen 1655 Silvaner GG Trocken 2015 kan endre på det. Søker du trygghet, gir Zilliken Saarburg Rausch Riesling GG 2016 og Von Winning Riesling Kieslberg GG 2016 det du trenger.

Ellers er det øl som dominerer blant basisnyhetene med hele 34 produkter. Kinn Kveik er en veldig god elegant og vinøs «take» på det nå så utrolig etterspurte norske gårdsølet.

Her kan du lese mer om hva som kjennetegner denne gamle norske øltradisjonen

Blant andre virkelig gode tilskudd til ølhylla er Ægir Garage Project Røsslyng Heather Blonde Ale, 7 Fjell Rett i Nebbet Double Hopped Double IPA, Abelones Juicy IPA, Kinn Bærtur og Hooker Beer Shore Leave Coconut Truffle Chocolate Porter.

Vi må heller ikke glemme 16 nye brennevin. Deriblant to knallgode og ganske forskjellige norske håndverksgin, Harahorn Gin og Oslo Gin. Samt ikke minst en fantastisk svensk whisky: Box Dàlvve Signature Malt.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen