TEST: Gode hvitviner til kjelleren og øl til peiskosen
Test

Gode hvitviner til kjelleren og øl til peiskosen

Aase E. Jacobse n

At ølnyhetene topper er ikke noe nytt, det har vært en gjenganger ved de siste årenes nyhetsslipp. Det er like fullt gledelig at det fortsatt er mulig å finne produkter som skiller seg ut fra det som allerede finnes. Særlig siden mye av det nye ølet er norskbrygget.

Gir gunstigere pris

Men også fordi det er mulig å lage så mange ulike tolkninger av et mørkt øl som eksempelvis porter (og at det ikke bare er IPA som lanseres).

Riesling i det øverste sjiktet er det godt utvalg av fra før av, gjennom bestillingsutvalget, men en basislisteføring gjør prisene noe gunstigere.  

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2014. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen bestillingsknapp i hvert produkt i testen.

Kataloger

Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her .

Dette er de aller beste kjøpene

 

 
 
 
 
 
 

Det beste hvitvinskjøpet

PHILLIP KUHN STEINBUCKEL RIESLING GG 2013
92 poeng
Denne produsenten som er relativt ny på det norske markedet, overbeviser nok en gang med en av sine toppviner, som dessuten er sympatisk priset. Absolutt noe å legge i kjelleren.
Varenr. 17074
Kroner 281,10

Slik er riesling i 2013-årgang

 

Se hvordan resten av de hvite og musserende vinene gjør det

 

 
 
 
 
 

Det beste rødvinskjøpet

SALCHETO ROSSO DI MONTEPULCIANO 2013
86 poeng
Denne toscaneren er svært godt priset og har samtidig veldig god karakter. Montepulciano er ikke den delen av regionen som får mest oppmerksomhet. Det er også en av grunnene til at det fortsatt er mulig å finne gode kjøp.
Varenr. 17100
Kroner 136,90

Bli bedre kjent med Montepulciano

 

Se hvordan resten av rødvinene gjør det

 

 
 
 
 
 
 

Dette er årets aller beste øl

KINN SVARTEKUNST F.E.D.I.R.E.S.P.
95 poeng
Det skal mye til for å overgå Kinns Svartekunst. Dette ølet er rett og slett fantastisk. Og så rikt at det er vanskelig å finne mat som ikke blir overkjørt av det. Perfekt til høstlig peiskos.
Varenr. 2132
Kroner 125,00

Her er vår vurdering av ølene fra Kinn

 

Se hvordan resten av ølnyhetene gjør det

 

 

Den beste brennevinsnyheten

BULLEIT 95 RYE
90 poeng
Denne flotte rug-bourbonen er nå flyttet over fra bestillingsutvalg til basis, og det gjør det enklere for alle som har savnet en slik karaktersterk bourbon i polhyllene. Med denne kan du lage de flotteste cocktails.
Varenr. 11142
Kroner 419,90

Sjekk alle de gode bourbon-cocktailene du kan lage

 

Se hvordan resten av brennevinet gjør det

 
Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen