Drikke
Gode hvitviner til kjelleren og øl til peiskosen

Gode hvitviner til kjelleren og øl til peiskosen

Aase E. Jacobsen
05 September 2014 - 11:40

Aase E. Jacobsen

At ølnyhetene topper er ikke noe nytt, det har vært en gjenganger ved de siste årenes nyhetsslipp. Det er like fullt gledelig at det fortsatt er mulig å finne produkter som skiller seg ut fra det som allerede finnes. Særlig siden mye av det nye ølet er norskbrygget.

Gir gunstigere pris

Men også fordi det er mulig å lage så mange ulike tolkninger av et mørkt øl som eksempelvis porter (og at det ikke bare er IPA som lanseres).

Riesling i det øverste sjiktet er det godt utvalg av fra før av, gjennom bestillingsutvalget, men en basislisteføring gjør prisene noe gunstigere.  

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2014. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen bestillingsknapp i hvert produkt i testen.

Kataloger

Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her.

Dette er de aller beste kjøpene

 

 
 
 
 
 
 

Det beste hvitvinskjøpet

PHILLIP KUHN STEINBUCKEL RIESLING GG 2013
92 poeng
Denne produsenten som er relativt ny på det norske markedet, overbeviser nok en gang med en av sine toppviner, som dessuten er sympatisk priset. Absolutt noe å legge i kjelleren.
Varenr. 17074
Kroner 281,10

Slik er riesling i 2013-årgang

 

Se hvordan resten av de hvite og musserende vinene gjør det

 

 
 
 
 
 

Det beste rødvinskjøpet

SALCHETO ROSSO DI MONTEPULCIANO 2013
86 poeng
Denne toscaneren er svært godt priset og har samtidig veldig god karakter. Montepulciano er ikke den delen av regionen som får mest oppmerksomhet. Det er også en av grunnene til at det fortsatt er mulig å finne gode kjøp.
Varenr. 17100
Kroner 136,90

Bli bedre kjent med Montepulciano

 

Se hvordan resten av rødvinene gjør det

 

 
 
 
 
 
 

Dette er årets aller beste øl

KINN SVARTEKUNST F.E.D.I.R.E.S.P.
95 poeng
Det skal mye til for å overgå Kinns Svartekunst. Dette ølet er rett og slett fantastisk. Og så rikt at det er vanskelig å finne mat som ikke blir overkjørt av det. Perfekt til høstlig peiskos.
Varenr. 2132
Kroner 125,00

Her er vår vurdering av ølene fra Kinn

 

Se hvordan resten av ølnyhetene gjør det

 

 

Den beste brennevinsnyheten

BULLEIT 95 RYE
90 poeng
Denne flotte rug-bourbonen er nå flyttet over fra bestillingsutvalg til basis, og det gjør det enklere for alle som har savnet en slik karaktersterk bourbon i polhyllene. Med denne kan du lage de flotteste cocktails.
Varenr. 11142
Kroner 419,90

Sjekk alle de gode bourbon-cocktailene du kan lage

 

Se hvordan resten av brennevinet gjør det

 
Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her