Test av brun rom

Smakspanelet fant ingen produkter med direkte feil, bortsett fra at noen rett og slett er i søteste laget. I visse miksetilfeller kan det være en ønsket effekt, mens i de fleste andre er en tørrere stil å foretrekke.

Rom i Norge er stort sett snakk om rene og gode produkter, enten til blanding eller til å nytes alene. Noen perler stikker seg imidlertid ut, og det både blant de yngste og blant de med lengst fatlagring. Testen gir derfor ikke grunnlag for å konkludere med hva som er optimal lengde på lagringen. Men at rom er en reell konkurrent til annet brunt brennevin som nytes alene eller til kaffen, er hevet over enhver tvil.

Remi Madsen

Torstein Østenstad

Robert
Lie

Christian
Udjus

Foto: Johnny Syversen/Bo Mathisen/John Nordahl

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av BAR Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Torstein Østenstad, Ylajali, Robert Lie, Bagatelle og Christian Udjus, Mecca.

Testen, som ble gjennomført 31. januar 2006, omfatter 25 brune rom tilgjengelig i Norge.

Smakingen ble foretatt blindt etter alder. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene utover kategori før smaking.
 
Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet og pris.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Lenkene nedenfor leder deg til testens to artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen