Test av portvin - tawny og colheita

Panelet savnet noe kompleksitet ikke bare i de yngste, men sågar også hos de 10 år gamle tawnyene, selv om det finnes unntak. Colheitaene som dekker et tidspenn på nesten fire tiår, gir imidlertid aller mest portvinskarakter, ikke bare i seg selv, men også for pengene.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Torstein Østenstad, Ylajali og Heidi Hjertø, Klosteret.

Torstein Østenstad / Heidi Hjertø Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 9. oktober 2007, omfatter 30 portviner av typen tawny og colheita. Smakingen ble foretatt blindt etter farge og årgang. Panelet fikk ingen opplysninger om produktene utover dette før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Lenkene nedenfor leder deg til testens tre artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen