Drikke
Tøm barskapet - resultatet blir knallgodt

Tøm barskapet - resultatet blir knallgodt

Du har trolig alt i barskapet allerede. For til denne drinken trenger du cognac, kakaolikør og pastis.
Redaksjonen
13 Mars 2015 - 13:00

Barskapet har en tendens til å fylles opp med flasker du ikke helt vet hvordan du skal få tømt. Likører og anisbrennevin er sterkt representert i denne gruppen.

Ukens drink gjør noe med akkurat dette. Cognac har du kanskje allerede prøvd i en drink.

Se alle våre oppskrifter på cognacdrinker

Miksen av cognac, kakaolikør og pastis høres kanskje litt sær ut, men den smaker altså himmelsk.

Har du ikke pastis, kan du bruke Pernod eller annet anisbrennevin som ouzo eller raki. Men husk at det er forskjell i alkoholinnhold. Pastis er generelt sterkere enn de andre typene og holder minimum 45 prosent.

Hver produsent har sin egen oppskrift men hovedbasen for denne type brennevin er alltid stjerneanis, lakris og gjerne også fennikel. I tillegg en rekke andre kryddere.

Slik lages anisbrennevin

Og kakaolikør finnes i to utgaver, brun og hvit. Den første er mørk og kremaktig, den siste er lettere og ikke minst blank, men med tydelig kakaosmak. Til denne drinken passer det derfor best med den lyse for at ikke den friske røde fargen forstyrres.

Men for all del, er det mørk kakaolikør eller sjokoladelikør du har i skapet, blir resultatet smaksmessig på høyde.

Les mer om framstilling av likører

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Pure Velvet

Pure Velvet

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker halvfullt med is og ha i alle ingrediensene.

Rist godt til drinken er god og kald og sil over i et iskaldt cocktailglass.

Pynt med en halv sitronskive.

En dyp fløyelsrød drink som gir like mye smak som den innbydende fargen lover.

Sendt inn av Christian Udjus, Peter Dahl og Amund Polden

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her