Topp rødvin til pasta

Topp rødvin til pasta

Denne prisgunstige toscanske rødvinen gjør selv de enkleste hverdagsmiddagene til en fest.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Dei Rosso di Montepulciano 2010 (42641) er så rimelig at den passer utmerket inn i hverdagsbudsjettet. Men den er samtidig så vellaget at den også fungerer godt sammen med søndagssteken. Myk, innsmigrende, parfymert, saftig og med tilstrekkelig sødme til å møte til og med ganske så krydret mat.

Jordsmonnet gir stilen

Dette er «laveste» nivå fra Montepulciano-produsenten Caterina Dei. Til sin rosso bruker hun og vinmaker Niccolo d'Afflitto hovedsakelig sangiovese, men også litt canaiolo nero og merlot. Det leirholdige jordsmonnet med innslag av porøs tuff (vulkansk opprinnelige) gir en myk og parfymert stil på vinen.

Det gjenspeiles også i  Dei Vino Nobile di Montepulciano 2011 (57157) som i store grad er sydd over samme lest, men med noe større konsentrasjon og dybde. Den kan du med trgghet ta fram når ekstra gode retter står på menyen. Felles for begge er at de byr på veldig god vin for pengene. Og det er ikke fordi de er laget i store volum. Dei-vingården teller riktignok 55 hektar, men av ukens vin lages det ikke mer enn inntil 90.000 flasker.

Les mer om Vino Nobile di Montepulciano

Miljøbevisst

Dei-familien begynte for øvrig å lage egen vin så sent som i 1985. Før det solgte de druene fra eiendommen sin til andre.

Caterina forlot musikk- og skuespillerkarrieren til fordel for sin barndoms vingård på 1990-tallet. Hun er veldig miljøbevisst, og velger en linje med minst mulig bruk av plantevernmidler og gjødsel. Hun er også forsiktig med bruk av svovel, samtidig som solenergi utnyttes i størst mulig grad.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dei Rosso di Montepulciano 2019

Produsent:
Maria Caterina Dei
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
189,00 kr
Varenummer:
4264101
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Dei Vino Nobile di Montepulciano 2017

Produsent:
Az. Agr. Dei
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
239,00 kr
Varenummer:
5715701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen