Topp vin til vegetarmat

Topp vin til vegetarmat

Denne hvitvinen er min favoritt til det grønne.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Mantlerhof Grüner Veltliner 2012 (80442) er ikke bare en veldig god vin til en super pris. Den er også laget av økologisk dyrkete druer. Til alt overmål har den noe grønt i druenavnet grüner veltliner. Og er en veldig god representant for nettopp denne druen.

Les mer om grüner veltliner

Mens grüner veltliner kan tendere mot litt for mye grønne toner eller sågar litt syntetisk preg av pærebrus og innimellom være regelrett mager, er ukens vin korrekt. Den har den karakteristiske hvitpepper-fedmen til grüner veltliner ved siden av fine mineraltoner og litt røyk. Aller viktigst er at den har god friskhet og fin munnfølelse, hvilket gjør at den tåler mye smak i maten.

Allsidig i matveien

Du må ikke på noen måte begrense deg til «grøntfor» for å få glede av dens egenskaper som matvin. Den fungerer veldig godt til alt med ost, spekemat eller også røykelaks.

Den kommer fra den nydelige vingården Mantlerhof øst i Kremstal og er signert Josef (Sepp) Mantler hvis familie har hatt tilhold her i 200 år. Men Mantler-familien er allerede i 1365 nevnt i et dokument fra den bittelille landsbyen Brunn im Felde.

Les mer om Kremstal

Det er imidlertid Gedersdorf som er den vinmessige adressen, og området er kjent for sine løssterrasser. Løss er forvitret grunnfjell og er et resultat av istiden. Issmeltingen tok med seg store mengder små steinpartikler, ikke større enn 0,01 - 0,05 mm i diameter. I Gedersdorf kan løssjordsmonnet være så dypt som 10 meter. Sammensetningen er kvarts, feltspat/glimmer og kalk og er derfor mineralrikt. Den gule fargen skyldes at det inneholder jernoksid.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Mantlerhof Grüner Veltliner 2017

Produsent:
Weingut Mantlerhof
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Kremstal
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
8044201
87 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen