Trå til med en skikkelig festmeny på morsdagen
(Bilde: Matprat)

Disse dessertene klarer alle å lage

Kokos- og rømme panna cotta

Fremgangsmåte

Kok opp kokosmelk, sukker og melk. Legg gelatin i kaldt vann i fem minutter. Kryst ut mest mulig vann og rør den ut i kokende vann. Hell blandingen deretter i melken og rør godt. Avkjøl i iskaldt vann. Pisk seterrømmen og brett den forsiktig i melkeblandingen. Fordel i porsjonsskåler eller hell i en vakker serveringsbolle.

Ananas- og mango-salat:
Skrell mango og ananas og skjær i terninger, 1x1 cm. Rør sukkeret ut i limesaften og bland med tabasco. Hell over frukten sammen med urtene og bland godt.

Server salaten ved siden av eller legg et lag oppå panna cottaen.

Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Panna cotta

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

100 g
Bringebærsaus
100 g

Fremgangsmåte

Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.

Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.

Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
 
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen