Mat

Foto: (Matprat)
Fisk eller kjøtt til hovedrett?
Redaksjonen
11 Februar 2017 - 03:01
Breiflabb med stekt sopp, rødvinsmør og smørstekte småpoteter

Fremgangsmåte
- Rødvinsmør:
Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper. - Breiflabb:
Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker. - Soppblanding:
Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper. - Smørstekte småpoteter:
- Kok småpoteter i lettsaltet vann til al dente. Stek dem i smør rett før servering.
- Lag et speil av rødvinsmøret og legg skiver av den stekte breiflabben oppå.
- Server soppblandingen og smørstekte småpoteter ved siden av.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Kalvestek i gryte

Fremgangsmåte
- Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.
- Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
- Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
- Saus:
Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning. - Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå