Prøv en av disse forrettene
Ishavsrøye-tartar med brødkrutonger og dressing
Fremgangsmåte
Ishavsrøye-tartar:
- Fisken kuttes i små terninger, ca 3x3 mm, eller kjøres gjennom kvern.
- Bland så med de øvrige ingredienser.
- Smak til med salt og pepper.
- Fordel i glass eller skåler.
Krutonger/kjeks:
- Varm opp en stekepanne, ha i smør og la det bli så varmt at det begynner å frese.
- Legg brødskivene i og stek disse gylne på begge sider.
- Gni dem inn med sitronskall på hver skive og legg skivene på et stekebrett.
- Bakes videre i ovn ved 160 grader til de er sprø, ca 10 minutter.
Dressing/saus:
Alle ingredienser blandes og settes kjølig frem til servering.
NB Når fisk skal serveres rå, bør den fryses i 24 timer før bruk.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
81 POENG
Urtestekt carpaccio av indrefilet
Fremgangsmåte
- Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.
- Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.
- Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.
- Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.
- Legg skivene utover serveringsfatet og dryss over god olivenolje finger salt og litt nykvernet pepper. Høvle fersk parmesan over og noen blader med ruccola.
Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfrossent.
Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.
Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 130.40 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
84 POENG