Drikke
Trenger du inspirasjon til julehandelen? Gå for denne

Trenger du inspirasjon til julehandelen? Gå for denne

Denne krydrete og smaksrike cocktailen får fart på tankespinningen og kan være nyttig i disse julegavetider.
12 Desember 2014 - 13:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Bijou Cocktail er som en dry martini med ekstra krutt i. Derfor er ikke dette en drink for de uerfarne. Heller ikke noe du tar på tom mage og når det er en stund til neste måltid. Men derimot en som smaker godt i godstolen eller foran peisen etter måltidet. Eller når du trenger litt inspirasjon – for eksempel til julegavehandelen.

Typisk for sin tid

Og for alle som liker sin dry martini, er dette er versjon det absolutt er verdt å prøve. Bijou Cocktail høres kanskje ikke veldig kjent ut, den er likevel en av de tidløse klassikerne. Men som dessverre har gått litt i glemmeboken.

Se våre oppskrifter på dry martini

Drinken ble først sett på trykk i Harry Johnsons Bartender’s Manual (1890), og senere også i Patrick Gavin Duffys Official Mixer's Manual (1934) og Crosby Gaiges Standard Cocktail Guide (1944).

Drinken skal ha fått navnet (som betyr juvel/smykke på fransk) siden den kombinerer fargene til tre juveler: diamant (gin), rubin (vermut) og smaragd (chartreuse). Kanskje en ide til julegave?

Det finnes dessverre ikke mye mer informasjon om denne drinken, men bruken av gin og grønn chartreuse er veldig typisk for denne tidsperiodens drinker.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Bijou Cocktail

Bijou Cocktail

Fremgangsmåte

Hell ingrediensene i et røreglass med is og rør i minst 20 sekunder. Hell i et avkjølt martini- eller coupetteglass. Legg eventuelt en bit av et appelsinskall oppi.

ips 1:
Husk at det skal være grønn chartreuse. Den gule har en mindre urtepreget stil og har en lavere alkoholprosent.
Tips 2:
Er du på Gardermoen, ta med deg en flaske Martini Gran Lusso. Denne fantastiske vermuten finnes bare tilgjengelig som taxfree her til lands.
Tips 3:
Bytt basespriten med egne favoritter som rom eller tequila dersom du ikke er en gin-elsker.

Du vil kanskje finne deg en ny favoritt. Det samme gjelder om du ikke har akkurat den «riktige» bittertypen.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her