DAGENS RETT: Albondigas - spanske kjøttboller i krydret tomatsaus

Dagens rett Albondigas - spanske kjøttboller i krydret tomatsaus

(JUVE)

Fredag er perfekt som tapasdag - og disse kjøttbollene gjør susen

Ingen kan lage kjøttboller som i Spania. Bare prøv selv.

Oppskriften på denne spanske tapasklassikeren er så autentisk som den kan bli all den tid det er den som brukes daglig på tapasspesialisten Delicatessen.

Hemmeligheten ligger i at kjøttbollene får trekke i tomatsausen som du selvsagt lager selv. Begynn med den og lag kjøttbollene mens sausen godgjør seg.  Kjøttbollene kan serveres slik med brød og salat til eller som del av et større tapasmåltid. 

Se våre andre oppskrifter på tapasretter

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Albondigas - spanske kjøttboller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
0.33 stk
chili, rød
0.5 stk
0.5 stk
1 ts
1 ts

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Foto: JUVE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Krydret spansk tomatsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

0.33 stk
0.5 stk
0.5 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Finhakk alle  grønnsaker  og fres dem i  solsikkeolje  i  5  min. Ha  i  de  tørre  ingrediensene  samt  rødvin  og  kok  inn  til  halvparten.  Tilsett  oksekraft,  tomatene,  salt,  pepper  og  litt  sukker.  Småkok  i  40  min. 

Om du bruker sausen til albondigas, legg  bollene  i  sausen  og  la  dem  trekke  i  de siste 10  min,  ha  i  hakket  koriander.

 

Sendt inn av

Foto: fcafotodigital

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen