Ukens drink

Cava sangria

Slik sikrer du julestemningen uten å måtte gå veien om gløgg

Slik sikrer du julestemningen uten å måtte gå veien om gløgg

Kanel, cava, eplemost og brandy gjør sammen susen. Og de kan kombineres på flere måter.
Aase E. Jacobsen
07 Desember 2018 - 13:00
Cava sangria slik du får den på Delicatessen.

På Delicatessen tapasbar serveres denne kombinasjonen i et høyt glass med isbiter, appelsinskiver og kanelstang. Der anbefaler de den til tapasretter som albondigas i krydret tomatsaus

Men den fungerer også som en cocktail hvor cavaen brukes som topping som i oppskriften nedenfor. Det gir en drink med mye god julestemning. 

Se hvilke andre drinker du kan bruke cava til

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Cava sangria drinkoppskrift

Cava sangria drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha brandy, kanelsirup og eplemost i et røreglass med isbiter. Hell over i at avkjølt stort cocktailglass, legg en bit appelsinskall oppi og topp med cava. 

Tips:
For kanel- og sukkerrand: Fukt randen av cocktailglasset og dypp det i en blanding av sukker og kanel. Knips på glasset for å fjerne det overflødige.

Tips:
På Delicatessen serveres denne drinken i et høyt glass som en sangria med isbiter, eple- og appelsinskiver samt kanelstang. Du kan også lage den i en mugge. Da må du doble mengden. 

Kanelsirup lager du slik:
Kok opp 1 dl vann med 1 dl sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Ha i 1 kanelstang og la trekke på lav temperatur i 5-10 minutter. Sil og avkjøl. Holder seg i minst en uke i kjøleskap. 

Se hvilke andre drinker du kan bruke cava til

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Delicatessen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her