Ukens drink
Dette er bartendernes favoritt

Dette er bartendernes favoritt

Sazerac er en virkelig klassiker, men ikke mer seriøs at den er skapt for party.
Redaksjonen
02 Oktober 2015 - 14:45

Det er nemlig New Orleans’ «egen» cocktail og like gammel som byens cocktailkultur. Mens vi i dag forbinder sørstatsdrinker med whiskey, var dette egentlig en cognacbasert drink.

Les historien om denne drinken

New Orleans var nemlig fransk koloni i store deler av 1700-tallet, og den franske påvirkningen har holdt seg helt opp til våre dager. Ikke rart denne drinken blir trukket fram som en god måte å bruke cognac når By Braastad lanseres. Dette er nemlig en cognac som er laget i samarbeid med Norges fremste bartendere, Jørgen Dons ved Raus i Trondheim, Truls Thomsen, Arkivet, Stavanger, Anne Maurseth, Pigalle og Niclaes Norstad, Bettola, begge i Oslo.

Her mikser Niclaes Norstad en Sidecar.

 Den er tørr, ikke for fatpreget og har noen prosent ekstra, akkurat slik bartendere liker det.

Du kan lese mer om den norskættede familien som har laget selve cognacen her

Sazerac med  Angostura Bitters

Sazerac med  Angostura Bitters
Ingredienser

3 cl By Braastad
3 cl rugwhiskey
1 cl sukkerlake
3 dæsjer Peychaud`s bitters
2
dæsjer Angostura Bitters

Til å rense glasset:4 dråper absinth

Fremgangsmåte

Rør alle ingrediensene sammen i et røreglass med is i ca. 15-20 sekunder.  Tilsett 4 dråper absinth i et avkjølt rocksglass og rens glasset med dette. Sil deretter innholdet over i glasset, og server uten is med en sitronzest.

Les den morsomme historien om denne drinken

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Niclaes Norstad, Bettola

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her