Ukens drink
Piña colada som juledrink?
Foto: (Julie H. Amundsen)

Piña colada som juledrink?

Piña colada smaker nemlig helt fantastisk på denne tiden av året og er et fint hvileskjær oppi all akevitten og juleølet.
01 Desember 2016 - 09:56

Mange lurer nok på hvorfor jeg tar frem en drink som en piña colada på denne tiden av året, det er jo regnet som en sommerdrink. 

Vel, svaret er ganske enkelt. Julen er for meg en tid hvor man spiser det man vil, drikker det man ønsker uten å tenke på eksempelvis kalorier som resten av året. For meg er piña colada en av mine absolutte «guilty pleasure»-drinker, som jeg kan drikke når som helst og hvor som helst – bare den er bra laget.

Når vi kommer til historien bak drinken, er den fylt av myter og legender.Noen sier at piraten Roberto Corfresi serverte sine sjømenn en blanding av rom, ananasjuice og kokosnøtt. Men etter at han ble henrettet i 1825, forsvant også oppskriften på hans «proto-colada» med ham. 

Prøv shakeren i stedet for blenderen

Den tidligste tilnærmelsen er fra 1922 i Travel Magazine som omtaler en blanding av ananasjuice, rom, sukker og lime ristet over isbiter.

Men det mest sannsynlige historien er fra Caribe Hilton i San Juan, Puerto Rico hvor Ramon «Monchito» Marrero Perez hevder å ha oppfunnet drinken og det sågar den 16. august 1954.

Oppskriften til Perez inkluderer 2 deler hvit rom, 1 del kokoskrem, 1 del fløte og 6 deler fersk ananasjuice. Den ble mikset i en blender og det har lagt grunnlaget for det de fleste forbinder piña colada med, nemlig en slush eller frozendrink fra en blender. 

Men jeg holder en knapp på en variant fra shakeren.

Se alle våre andre oppskrifter på denne drinken

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev       

Bartenderens Piña Colada

Bartenderens Piña Colada

Fremgangsmåte

Fyll en shaker med isbiter og ingrediensene. Rist og sil over i en rocksglass (eller cooupette) med isbiter. Pynt med en ananasskive, frisk eller tørket som på bildet. 

Tips:
Varier med ulike romsorter etter smak, enten lys eller mørk fatlagret. Jeg er også fan av agricolerom i min Piña Colada.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her