Ukens drink
Lag en annen type te for to. Du vil bli overrasket

Lag en annen type te for to. Du vil bli overrasket

Grønn te i pulverform kan brukes til mer enn teen som følger sushien.
Aase E. Jacobsen
07 April 2016 - 13:00

Matcha-te er ikke som andre grønne tetyper. Den er laget av utvalgte teblader som er malt opp til et superfint pulver. Den intense grønnfargen oppnås ved at plantene står i skyggen og på den måten utvikler mest mulig klorofyll - som jo gir plantene deres grønnfarge.  

Gir koffeinkick

I motsetning til vanlig grønn te får du med matcha-te i deg hele bladet. Det er en av grunnene til at matcha-te er elsket av helsekosttilhengere. Den er stappfull av antioksidanter. Det betyr imidlertid også mer koffein enn med te som er trukket av bladene, faktisk nesten like mye som kaffe, og denne drinken gir derfor et ekstra kick. 

Les mer om hvordan du bruker te i drinker

Matcha-te blir bitrere jo varmere vann du bruker. I denne oppskriften brukes kaldt vann og da får du fram teens søte sider. Hvis du ønsker en mer dempet matcha-effekt, kan du halvere mengden.

Perfekt til sushi

Fargen blir dermed ikke så intens, men du får et fint innslag av den typiske umuamikarakteren fra matcha-te.

Prøv denne drinken neste gang du har sushi på menyen - enten som aperitiff, til sushien eller som avslutning. 

Du kan selvsagt bruke en annen type gin - bare se her

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Te for to drinkoppskrrift

Te for to drinkoppskrrift
Ingredienser

1 ss matcha-te (pulver)
1 dl vann
Saften av 1 lime
2 cl sukkerlake
8 cl Bombay Sapphire London Dry Gin
matcha-te til pynt

Fremgangsmåte

Ha tepulver og vann i et glass med lokk. Sett på lokket og rist godt til pulveret er løst opp. Tilsett limesaft og sukkerlake. Rist godt en gang til.

Klargjør to rocksglass. Fukt kanten og dypp i matcha-te. Knips av overflødig pulver.

Fyll en shaker med isbiter, tilsett gin og temiksen. Rist godt og sil over to glass med hver sin store isbit eller flere mindre. 

Drinken på bildet er mikset av bartneder Martins Silgailis hos Vincents i Riga. Den hadde en litt annen ingredienssammensetning, men med matcha-te som viktigste smakstilsetting.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her