Ukens drink

Nordic Peach Spritz

Denne spritzen er blant de ekstra forførende

Denne spritzen er blant de ekstra forførende

Det er ferskensmaken som sammen med boblene og krydderne fra ginen som gir denne spesielle effekten. Leskende er den også så det holder.
Aase E. Jacobsen
24 Juli 2020 - 13:00

Fersken og bobler kjenner vi fra suksessformelen Bellini. I denne drinken er det brukt en ferskenlikør, Koskenkorva Peach som bidrar med gulfarge. Den finnes før øvrig i de aller fleste polutsalg. Andre ferskenlikører som den fra Bols, er blank, og gir derfor en lysere drink. Det er også mulig å bruke en ferskensirup eller enda bedre, ferskenpure, da får du en renere ferskensmak, og litt lavere alkohol. En spritz skal jo være leskende og gi mersmak, så det er ikke av veien.

Spritzbølgen ruller altså videre, og det gjør jammen meg også ginbølgen. I denne nye spritzvrien er det brukt en nykommer på den mest populære ginscenen av alle, nemlig Nordic Dry Gin som er et begrep stadig flere bruker om gin laget som en London Dry Gin, men med nordiske ingredienser. Bareksten Botanic Gin er den mest kjente i dette segmentet.

For Skagerrak-ginen er det brukt destillater av vekster knyttet i Skagerrak-regionen, blant annet tang, men også bær og blomster som vokser langs kysten. I motsetning til det som er vanlig for gin, brukes det også karve, som vi kjenner igjen fra akevitt. Siden gin og akevitt nærmer seg stadig mer aromamessig, kan ringen sies å være sluttet med dette tilskuddet.

Den er for øvrig utviklet av akevittprodusenten Arcus i tett samarbeid med kjente norske, danske og svenske bartendere. 

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Nordic Peach Spritz drinkoppskrift

Nordic Peach Spritz drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll et stort champagneglass med isbiter og hell over gin og ferskenlikør. Rør og topp med tørr musserende. Stikk en grapefruktskive oppi og server.

Tips:
Ferskenlikøren kan erstattes med ferskensirup eller ferskenpure. Har du tilgang på modne ferskener, kan du lage pureen selv. Det løfter smaken ytterligere. Spar en skive til pynt. 

Råvarer:
Skagerak Gin
Koskenkorva Peach ferskenlikør

Her finner du Aperol Spritz

Og her Meir spritz

Her finner du Nordic Peach Spritz

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Skagerak Gin

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her