UKENS DRINK: Nordic Peach Spritz

Ukens drink Nordic Peach Spritz

Denne spritzen er blant de ekstra forførende

Det er ferskensmaken som sammen med boblene og krydderne fra ginen som gir denne spesielle effekten. Leskende er den også så det holder.

Fersken og bobler kjenner vi fra suksessformelen Bellini. I denne drinken er det brukt en ferskenlikør, Koskenkorva Peach som bidrar med gulfarge. Den finnes før øvrig i de aller fleste polutsalg. Andre ferskenlikører som den fra Bols, er blank, og gir derfor en lysere drink. Det er også mulig å bruke en ferskensirup eller enda bedre, ferskenpure, da får du en renere ferskensmak, og litt lavere alkohol. En spritz skal jo være leskende og gi mersmak, så det er ikke av veien.

Spritzbølgen ruller altså videre, og det gjør jammen meg også ginbølgen. I denne nye spritzvrien er det brukt en nykommer på den mest populære ginscenen av alle, nemlig Nordic Dry Gin som er et begrep stadig flere bruker om gin laget som en London Dry Gin, men med nordiske ingredienser. Bareksten Botanic Gin er den mest kjente i dette segmentet.

For Skagerrak-ginen er det brukt destillater av vekster knyttet i Skagerrak-regionen, blant annet tang, men også bær og blomster som vokser langs kysten. I motsetning til det som er vanlig for gin, brukes det også karve, som vi kjenner igjen fra akevitt. Siden gin og akevitt nærmer seg stadig mer aromamessig, kan ringen sies å være sluttet med dette tilskuddet.

Den er for øvrig utviklet av akevittprodusenten Arcus i tett samarbeid med kjente norske, danske og svenske bartendere. 

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Nordic Peach Spritz

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
Skagerrak Gin
2 cl
ferskenlikør

Fremgangsmåte

Fyll et stort champagneglass med isbiter og hell over gin og ferskenlikør. Rør og topp med tørr musserende. Stikk en grapefruktskive oppi og server.

Tips:
Ferskenlikøren kan erstattes med ferskensirup eller ferskenpure. Har du tilgang på modne ferskener, kan du lage pureen selv. Det løfter smaken ytterligere. Spar en skive til pynt. 

Råvarer:
Skagerak Gin
Koskenkorva Peach ferskenlikør

Her finner du Aperol Spritz

Og her Meir spritz

Her finner du Nordic Peach Spritz

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen