Fersken og bobler kjenner vi fra suksessformelen Bellini. I denne drinken er det brukt en ferskenlikÞr, Koskenkorva Peach som bidrar med gulfarge. Den finnes fÞr Þvrig i de aller fleste polutsalg. Andre ferskenlikÞrer som den fra Bols, er blank, og gir derfor en lysere drink. Det er ogsÄ mulig Ä bruke en ferskensirup eller enda bedre, ferskenpure, da fÄr du en renere ferskensmak, og litt lavere alkohol. En spritz skal jo vÊre leskende og gi mersmak, sÄ det er ikke av veien.
SpritzbÞlgen ruller altsÄ videre, og det gjÞr jammen meg ogsÄ ginbÞlgen. I denne nye spritzvrien er det brukt en nykommer pÄ den mest populÊre ginscenen av alle, nemlig Nordic Dry Gin som er et begrep stadig flere bruker om gin laget som en London Dry Gin, men med nordiske ingredienser. Bareksten Botanic Gin er den mest kjente i dette segmentet.
For Skagerrak-ginen er det brukt destillater av vekster knyttet i Skagerrak-regionen, blant annet tang, men ogsÄ bÊr og blomster som vokser langs kysten. I motsetning til det som er vanlig for gin, brukes det ogsÄ karve, som vi kjenner igjen fra akevitt. Siden gin og akevitt nÊrmer seg stadig mer aromamessig, kan ringen sies Ä vÊre sluttet med dette tilskuddet.
Den er for Ăžvrig utviklet av akevittprodusenten Arcus i tett samarbeid med kjente norske, danske og svenske bartendere.Â
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vĂ„r gratis tjenesteÂ
GĂ„ ikke glipp av ukens drink - bestill vĂ„rt gratis nyhetsbrevÂ