Ukens drink

Nordic Peach Spritz

Denne spritzen er blant de ekstra forførende

Denne spritzen er blant de ekstra forførende

Det er ferskensmaken som sammen med boblene og krydderne fra ginen som gir denne spesielle effekten. Leskende er den også så det holder.
Aase E. Jacobsen
24 Juli 2020 - 14:00

Fersken og bobler kjenner vi fra suksessformelen Bellini. I denne drinken er det brukt en ferskenlikør, Koskenkorva Peach som bidrar med gulfarge. Den finnes før øvrig i de aller fleste polutsalg. Andre ferskenlikører som den fra Bols, er blank, og gir derfor en lysere drink. Det er også mulig å bruke en ferskensirup eller enda bedre, ferskenpure, da får du en renere ferskensmak, og litt lavere alkohol. En spritz skal jo være leskende og gi mersmak, så det er ikke av veien.

Spritzbølgen ruller altså videre, og det gjør jammen meg også ginbølgen. I denne nye spritzvrien er det brukt en nykommer på den mest populære ginscenen av alle, nemlig Nordic Dry Gin som er et begrep stadig flere bruker om gin laget som en London Dry Gin, men med nordiske ingredienser. Bareksten Botanic Gin er den mest kjente i dette segmentet.

For Skagerrak-ginen er det brukt destillater av vekster knyttet i Skagerrak-regionen, blant annet tang, men også bær og blomster som vokser langs kysten. I motsetning til det som er vanlig for gin, brukes det også karve, som vi kjenner igjen fra akevitt. Siden gin og akevitt nærmer seg stadig mer aromamessig, kan ringen sies å være sluttet med dette tilskuddet.

Den er for øvrig utviklet av akevittprodusenten Arcus i tett samarbeid med kjente norske, danske og svenske bartendere. 

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Nordic Peach Spritz drinkoppskrift

Nordic Peach Spritz drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll et stort champagneglass med isbiter og hell over gin og ferskenlikør. Rør og topp med tørr musserende. Stikk en grapefruktskive oppi og server.

Tips:
Ferskenlikøren kan erstattes med ferskensirup eller ferskenpure. Har du tilgang på modne ferskener, kan du lage pureen selv. Det løfter smaken ytterligere. Spar en skive til pynt. 

Råvarer:
Skagerak Gin
Koskenkorva Peach ferskenlikør

Her finner du Aperol Spritz

Og her Meir spritz

Her finner du Nordic Peach Spritz

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Skagerak Gin

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her