UKENS DRINK: Skog tonic

Ukens drink Skog tonic

(Dag Dalvang)

Slik gjenskaper du opplevelsen av norsk natur uten å bevege deg utendørs

I denne GT-lignende drinken er det nemlig så å si bare brukt ingredienser fra norsk natur.

Ginen heter Vidda, og det betyr at den er et destillat av vekster som finnes i umiddelbar nærhet av Bryn hvor Oslo Håndverksdestilleri holder til. Og Villbrygg er en småskalaprodusent som er bygd over samme lest, bare at de lager alkoholfrie drikkevarer som kan nytes alene eller brukes som blandevann. 

I den som heter Skog 03 er det granskudd, ryllik og bjørkeblader samt sitrongress som er brukt. Det siste vokser ikke vilt i skogen som de andre, men dyrkes av en som tilhører eliten, nemlig Finn Dale Iversen på Bergsmyrene Gård.

Drikken er brygget som en te som har fått lov å fermentere Skog 03 er laget ved å fermentere et uttrekk av ulike planter, men denne gjæringen resulterer ikke i alkohol, men derimot til at smaken endrer seg. Teblader gjennomgår eksempelvis også en fermenteringsprosess. 

Drinken kan lages alkoholfri ved å erstatte ginen med 20 ml alkoholfri gin - ja, det finnes. Men er ikke nødvendig ifølge Villbrygg-grunder Vanessa Krogh som mener Skog 03 er god nok på egen hånd. Men hun har følgende forslag om du velger å droppe alkoholfri gin: bruk mer garnish for å få drinkfølelsen. Ta for eksempel et par-tre einebær, en rosmarinkvast og litt sitronzest. Voila! Granbar er også en lekker garnish du kan ta med seg hjem fra skogsturen tidligere på dagen.

Villbryggs Skog 03 fås kjøpt på en rekke steder i Oslo, men også i andre utvalgte byer, Her finner du oversikten

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Skog tonic

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Fyll isbiter i et glass - rocks eller longdrink avhengig av hvor sterk du vil ha den

Topp opp med Villbrygg Skog 03 og pynt med en grankvist eller rosmarin.

Tips:
Drinken kan lages alkoholfri ved å erstatte ginen med 20 ml alkoholfri gin - ja, det finnes - les mer her om alkoholfrie alternativer til gin. Men er ikke nødvendig ifølge Villbrygg-grunder Vanessa Krogh som mener Skog 03 er god nok på egen hånd.

Men hun har følgende forslag om du velger å droppe alkoholfri gin: bruk mer garnish for å få drinkfølelsen. Ta for eksempel et par-tre einebær, en rosmarinkvast og litt sitronzest. Voila! Granbar er også en lekker garnish du kan ta med seg hjem fra skogsturen tidligere på dagen.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Dag Dalvang

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen