Ukens kake

Kremkake med kirsebær og mascarpone

By på en sommerlig bløtkake med en twist

By på en sommerlig bløtkake med en twist

Twisten er kirsebær og sjokolade i tillegg til mascarpone som gir ekstra mye smak og fylde til kremen. En mektig, men uimotståelig god kake.
Aase E. Jacobsen
20 Juli 2017 - 13:00

Dette er altså ingen kake for deg som teller kalorier, men det er jo uansett vanskelig å kombinere med kakekos. Det er særlig mascarpone som bidrar i denne oppskriften. Denne italienske ferskosten er mye rikere og fastere enn kremosten du vanligvis bruker i baking siden fettprosenten for mascarpone er på 75 og noen ganger enda mer, og nærmer seg dermed smør. Mascarpone er mest kjent som ingrediens i tiramisu.

Se alt det andre du kan lage med mascarpone

Du kan også lage mascarpone selv

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Kremkake med kirsebær og mascarpone

Kremkake med kirsebær og mascarpone

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, ca. 10 min i kjøkkenmaskin. Sikt i mel og bakepulver og vend forsiktig inn. Tilsett vaniljefrø og finrevet sitronskall. Rør forsiktig om.

Fordel røren i to 20 cm kakeformer med bakepapir i bunnen. Ikke smør sidene av formen. Stek ved 180°C i omtrent 40 min. Bruk kakenål for å sjekke om bunnene er ferdig stekt. Avkjøl kakebunnene i formen opp ned på rist.

Mascarponekrem:
Rør sammen mascarpone, melis, sitronsaft, sitronskall og frø fra en vaniljestang for hånd. Pisk kremfløten i en annen bolle. Når den er stiv vender du den forsiktig inn i mascarponen. Ikke rør for mye, da kan den skille seg.  

Tips:
Lag kremen mens sukkerbrødet stekes og avkjøles.

Ta halvparten av kremen over i en ny bolle. Rør inn noen spiseskjeer kirsebærkompott og hakket mørk sjokolade i den andre halvparten av kremen. La kremen stå litt kaldt om den har blitt veldig myk.

Montering:
Del sukkerbrødet i 3 deler. Dynk hver bunn med litt sitronbrus. Den trenger ikke dynkes så mye. Legg et tynt lag kirsebærkompott på den første bunnen. Ha så på en tykt lag mascarponekrem med sjokoladebiter.

Legg et nytt lag sukkerbrød på og gjenta fyllet, før du avslutter med den siste bunnen. På toppen og rundt kaken skal du bruke den hvite mascarponekremen uten sjokolade. 

Ønsker du en marmorering i kaken, kan du dele kremen i tre deler. Bruk rød konditorfarge og lag en del krem mørk rosa, en lys rosa og behold en del helt hvit. Kle nederste del av kaken med den mørke kremen og jobb deg oppover med lysere krem og avslutt med den hvite på toppen. Bruk en palett til å jobbe med kremen til du får ønsket effekt. Pynt kaken med rikelig med kirsebær. 

Tips1:
Hvis du har kirsebær eller moreller fra hagen, kan du lage din egen kompott, eller bruke kirsebærsyltetøy. 

Tips2:
Du kan også lage mascarpone selv. Bare se her.

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her