Ukens kake

Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.
06 Mars 2025 - 13:00

Ganache er en konditorhemmelighet, som er lett å gjenskape på eget kjøkken. Den er rett og slett en fløtebasert sjokoladekrem som gir en hver kake et ekstra smaksløft samtidig som den gir en veldig fin og glatt overflate om den brukes som glasur. 

Se våre andre kaker med ganache

Sjokoladehjerte med ganachefyll

Sjokoladehjerte med ganachefyll

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn: 
    Start med å sette ut eggene slik at de blir romtempererte.
    Smelt smøret og bland inn kakaopulveret. Pisk egg og sukker til eggedosis, og tilsett kakaoblandingen. Sikt til slutt inn mel og bakepulver, og rør sammen. 
  2. Hell røren over i en smurt form, enten en  langpanne på 30x40, en rund form eller en hjerteform. 
  3. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 20-30 minutter avhengig av størrelsen på formen (og tykkelsen på deigen i pannen, avkjøl på rist.
  4. Ganache: 
    Finhakk sjokoladen.
  5. Varm fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen.
  6. La den stå litt før du rører blandingen glatt og tilsetter peppermyntesmak. 
  7. Avkjøles i romtemperatur.

Tips:
Lag gjerne sjokoladeganachen en dag i forveien. Oppbevares i romtemperatur.

Tips:
Hvis du ikke får tak i peppermynteolje, kan du ha noen After Eigth-biter oppi kremen. Og hvis du ikke liker peppermyntesmak, kan du erstatte den med en annen smak som 1 ss rom, brandy eller 2 ss madeira eller godt silt bærpure.

  1. Montering: 
  2. Langpanneform: Når kaken er avkjølt skjærer du ut to hjerter av langpanneformen.
  3. Ha et lag med ganache på det ene kakehjertet og plasser det andre hjertet oppå. Smør et tynt lag ganache på hele kaken. 
  4. Om du har brukt en rund form eller hjerteform, deler du den i to eller tre deler og har ganache mellom lagene og et tynt lag over hele kaken.
  5. Plasser kaken over en rist og varm resten av ganachen over vannbad eller i en mikrobølgeovn  til den er flytende. Hell over kaken og bruk en palettkniv til å bre sjokoladen jevnt utover slik at den renner godt ned på sidene. 
  6. Sett kaken over på serveringsfat og dekorer etter eget ønske. 

Tips:
Dekorer kaken med sjokoladeblader og melis. Pensle smeltet sjokolade på undersiden av blader (av plast eller tørt løv) og sett i kjøleskap. Hvit sjokolade må pensles to ganger.

Se våre andre kaker med ganache

Her finner du mange kakeoppskrifter der sjokolade spiller hovedrollen

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her