UKENS KAKE: Denne festkaken vekker oppmerksomhet i all sin enkelhet

Ukens kake Rød marsipankake

Denne festkaken vekker oppmerksomhet i all sin enkelhet

Om du synes marsipankake er noe som skal overlates til proffene, kan du prøve deg på denne som er både lettlaget og velsmakende. Og ikke minst enkel å pynte.

Glem avansert marsipanpynt som roser og annet tidkrevende pynt. Farger du marsipanen rød (eller en annen farge) blir den i seg selv oppsiktsvekkende der den troner på kakebordet. Under den røde marsipanen som du altså enkelt farger selv, skjuler det seg myk vaniljekrem og saftig kakebunn. Akkurat slik en marsipankake skal smake. 

Se våre andre oppskrifter på marsipankake

Denne kaken heter egentlig bowlingkake siden den ser ut som en bowlingkule og er et yndet tema for barnebursdag - men den faller i smak også hos voksne.

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Rød marsipankake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Bunn:
4 stk
Vaniljekrem:
1 stk
2 dl
0.75 dl
Fyll:
stk
vaniljekremen
Pynt:
2 dl
stk
blandet godteri

Fremgangsmåte

Smør og strø en rund form, ca. 26 cm i diameter.

Bunn:
Visp egg og sukker lett og luftig. Bland de øvrige ingrediensene og vend ned i røren. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Hvelv kaken på rist og avkjøl den. Del kaken i tre bunner.

Vaniljekrem og fyll:
Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann. Bland sammen ingrediensene til vaniljekremen i en kasserolle og la småkoke under omrøring til kremen tykner. Ta gelatinarkene opp av vannet og rør dem ned i den varme kremen. Sett det til siden for å avkjøles. Visp fløten stiv og vend den ned i vaniljekremen når denne er avkjølt.

Montering:
Fordel en tredjedel av kremen på den ene bunnen, mer midt på enn på kantene. Legg den andre bunnen oppå, og fordel vaniljekrem på denne også. Legg på den siste bunnen, og fordel resten av vaniljekrem på denne og på sidene av kaken. Se til at mesteparten av kremen legges midt på kaken slik at den blir rund på midten.

Pynt:
Arbeid inn melisen i marsipanen. Farg den rød. Kjevle marsipanen ut tynt mellom to ark bakepapir. Dekk kaken med marsipanen. Trykk til på sidene og skjær bort overflødig marsipan. 

Tips:
Lag kuler av marsipanrestene og dypp dem i smeltet kokesjokolade. Avkjøl på bakepapir. Bruk dem til pynt rundt kaken sammen med annet godteri.

Se våre andre oppskrifter på marsipankake

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen