Den litt spesielle tradisjonen med å svi en kake med overlegg stammer fra La Viña i San Sebastian.
Den er så populær at ryktet har spredt seg utenfor bygrensene og i tilstrekkelig grad til at den kvalifiserer som en av årets sterkeste mattrender.
I motsetning til de fleste andre (norske) ostekaker er den stekt, og uten bunn. Du trenger mye kremost, og kanskje er du så heldig at din nærmeste ostedisk selger Tines kremost i løs vekt, ellers må du kjøpe inn 7-8 bokser. Det blir mye unødvendig plastsøppel, så kanskje denne oppskriften kan være en oppfordring til Tine om å introdusere større pakker enn 125 gram i butikkhyllene. Ostekake i alle varianter er jo noe vi med glede lager ofte, så det burde absolutt være et marked for det.
Se alle våre oppskrifter på ostekake
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Skaff deg ukens kake-tips som e-post