Ukens kake

Brent baskisk ostekake

Denne ostekaken kan du ikke mislykkes med
Foto: (bonchan)

Denne ostekaken kan du ikke mislykkes med

Den skal nemlig være godt stekt utenpå, men fortsatt myk og kremaktig innvendig, og det skal godt gjøres at den ikke blir slik.
23 Januar 2020 - 12:00

Den litt spesielle tradisjonen med å svi en kake med overlegg stammer fra La Viña i San Sebastian

Den er så populær at ryktet har spredt seg utenfor bygrensene og i tilstrekkelig grad til at den kvalifiserer som en av årets sterkeste mattrender

I motsetning til de fleste andre (norske) ostekaker er den stekt, og uten bunn. Du trenger mye kremost, og kanskje er du så heldig at din nærmeste ostedisk selger Tines kremost i løs vekt, ellers må du kjøpe inn 7-8 bokser. Det blir mye unødvendig plastsøppel, så kanskje denne oppskriften kan være en oppfordring til Tine om å introdusere større pakker enn 125 gram i butikkhyllene. Ostekake i alle varianter er jo noe vi med glede lager ofte, så det burde absolutt være et marked for det. 

Se alle våre oppskrifter på ostekake

Brent baskisk ostekake

Brent baskisk ostekake

Fremgangsmåte

  1. Pisk kremost og sukker i en kjøkkenmaskin ved middels hastighet til luftig jevn masse, ca 2 minutter. Øk hastigheten og tilsett ett egg av gangen. Tilsett deretter kremfløte,  salt og vaniljesukker og pisk videre til jevn masse i ca 30 sekunder.
  2. Sikt hvetemelet i massen og fold det inn forsiktig til alt er grundig blandet. 
  3. Smør en 24 cm springform. Kle den innvendig med to lag bakepapir som går over kanten. 
  4. Hell massen i formen og glatt ut overflaten. 
  5. Stek ved 200 grader til overflaten er brun, mens kakens indre fortsatt skal være "skjelven". Det tar ca 60 minutter. 
  6. La avkjøle i formen. Den vil synke ned i midten. Ta ut av formen og fjern bakepapiret forsiktig.  

Tips: Kaken er best etter ett døgn.

Den litt spesielle tradisjonen med å svi en kake med overlegg stammer fra La Viña i San Sebastian

Se alle våre oppskrifter på ostekake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her