Ukens kake

Bananis med avokado og kokos

Det er sjelden at en dessert er så sunn (og samtidig så god) som denne
Foto: (Synøve Dreyer)

Det er sjelden at en dessert er så sunn (og samtidig så god) som denne

Ikke bare sunn, men bærekraftig også siden den kan lages med bananer som ingen lenger fristes av.
Aase E. Jacobsen
15 August 2019 - 12:00

Bananer blir ekstra fort modne i sommervarmen, og da er det fint å legge dem i fryseren før de blir overmodne. På den måten har du alltid ingrediensen til denne herlige munnfullen. Eller til smoothies.

Overmoden avocado som er blitt helt brun finnes det ikke håp for, heller ikke i denne oppskriften, men om avocadokjøttet har noen brune flekker fjerner du det før du fryser det inn. Godt moden avocado vil gi en mindre frisk grønnfarge til denne iskremen/sorbeten, men det kan kompenseres med å tilsette litt finhakket sitronmelisse i blenderen. Det løfter også friskheten noen hakk.

Liker du ikke kokossmaken, kan du bruke usøtet yoghurt i stedet, og om du ikke like valnøtter, kan du bruke pinjekjerner. De gir en mildere lett søtlig nøttesmak.

Og er ikke dette søtt nok, kan du tilsette en teskje flytende honning. 

Se våre andre oppskrifter med banan 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

 

Bananis med avokado og kokos

Bananis med avokado og kokos

Fremgangsmåte

Legg hele modne bananer og (skrelt og kuttet) avocado i fryseren. Eller velg fryst avocado fra butikken. 

Kjør fryste bananer og kokosmelk i en kraftig blender til det har fått iskrem-konsistens.

Tilsett fryst avokado og kjør blenderen videre til alt er blandet.

Pynt isen med med kokosmasse og server den umiddelbart  - enten i fire dessertskåler eller i en glassbolle.

Du kan også ha massen i en form og putte i fryseren til senere bruk.

Tips:
Om du vil friske opp fargen, kan du tilsette litt finhakket sitronmelisse i blenderen. Det løfter også friskheten i smaken noen hakk.

Liker du ikke kokossmaken, kan du bruke usøtet yoghurt i stedet, og om du ikke liker valnøtter, kan du bruke pinjekjerner. De gir en mildere lett søtlig nøttesmak.

Og er ikke dette søtt nok, kan du tilsette en teskje flytende honning. 

Se våre andre oppskrifter med banan

Her finner du mange kjølig desserter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her